Prima pagină » Local » Două supermarketuri din Iași au fost închise. Retailerul a primit amenzi de 80.000 lei – FOTO, VIDEO, UPDATE

Două supermarketuri din Iași au fost închise. Retailerul a primit amenzi de 80.000 lei – FOTO, VIDEO, UPDATE

27 feb. 2024, 09:22, 3 ,
în Local

În data de 26.02.2024 comisari a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași au desfășurat o acțiune de control în cele 8 puncte de lucru dintr-un lanț național de supermarketuri.

Au fost aplicate un număr de 5 amenzi în valoare de 80.000 lei, un avertisment și 6 invitații.

UPDATE: Oficiul pentru Protecția Consumatorului Iași, a închis temporar două magazine, acestea fiind situate în municipiul Pașcani și în localitatea Lunca Cetățuii.

Șeful OPC Iași, Florin Onofrei, a precizat că au fost găsite vitrine frigorifice insalubre, cu mucegai, în care erau depozitate legume și fructe, iar mai multe ambalaje erau deteriorate, îndeosebi la mărfurile alimentare:

„În două locații am fost nevoiți, Pașcani și Iași, să dispunem măsuri suplimentare de suspendare a activității până la remedierea deficiențelor. Vitrine neigienizate, aceleași probleme care, spun eu, se repetă, probabil ar trebui graficele să fie respectate mai des. O dată pe lună se pare că este puțin și tocmai de aceea am am dispus această măsură, care este un pic mai dură, de închidere a magazinului cu totul.”

Două supermarketuri din Iași au fost închise

La punctele de lucru verificate au fost constatate următoarele abateri:

– vitrinele frigorifice în care se aflau depozitate produsele alimentare preambalate, se prezentau a fi insalubre, necurăţate, neigienizate, prezentând porţiuni ruginite precum şi resturi alimentare.
– produse în ambalaje devidate, rupte, produse din carne preambalate cu aspect modificat de la congelarea excesivă, produse din carne refrigerate cu lichid sangvinolent în exces
– legume /fructe depreciate, prezența mucegaiului, având afișată altă țară de origine pe etichetă față de ce se preciza la raft
– produse congelate cu prezența în exces a gheții
– jucării cu traducere incomplete în limba română
– produse patiserie depreciate, improprii consumului

Ca urmare a constatării acestor deficiente s-a decis închiderea temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni conform legislaţiei privind protecţia consumatorilor la două puncte de lucru a operatorului economic unul în Pașcani și unul în Lunca Cetățuii.

Comentarii
  • Nu zilnic sa faci curat, dar o data pe saptamana ai cum.
    Ai produse de curatenie in magazin, doar sa nu fii lenes.

  • De vina sunt sefii de magazin care nu verifica curatenia si nu-i pune pe angajati sa faca aceasta curatenie.
    Daca ar fi dupa angajati nu ar face niciodata curatenie.
    Dar daca faci periodic, aceasta curatenie se mentine.
    Felicitari inspectorilor.

  • Sefii de magazin?? Doar niste putori care se plimba ca prostii cu nasul pe sus prin magazin… cum sa vada mizeriile de la asa inaltime… asta daca nu stau pe fb sau tik tok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`