Prima pagină » Economic Local » Două școli din Iași vor fi reabilitate! Valoarea totală a contractelor depășește 6 milioane de lei. Procedurile de licitație au fost lansate
Două școli din Iași vor fi reabilitate! Valoarea totală a contractelor depășește 6 milioane de lei. Procedurile de licitație au fost lansate

Două școli din Iași vor fi reabilitate! Valoarea totală a contractelor depășește 6 milioane de lei. Procedurile de licitație au fost lansate

04 ian. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Economic Local

Două școli din Iași vor fi reabilitate. Primăria Municipiului Iași a depus, recent, procedurile de licitație, iar valoarea contractelor depășește 6 milioane de lei

Primăria Iași a publicat procedurile de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Este vorba despre execuția lucrărilor de reabilitare energetică a corpului de clădire ce aparține Școlii Gimnaziale numărul 4 „Ionel Teodoreanu” Iași și lucrări de reparații la Liceul cu Program Sportiv Iași, corp clădire C1.

Două școli din Iași vor fi reabilitate. Licitațiile au fost publicate pe SEAP

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Iași va reabilita energetic clădirea Școlii Gimnaziale numărul 4 „Ionel Teodoroiu”.

„Terenul pe care este amplasat imobilul este împrejmuit, iar accesul în incintă, atât pietonal cât și aută. Amplasamentul pe care urmează a se realiza investiția este situat în strada Vasile Lupu nr. 110 B. Suprafața terenului pe care este amplasată construcția este de 5.004 metri pătrați. Prin proiectul de față se propune reabilitarea termică a clădirii școală, cu nivel de înălțime P+2E. Categoria de importanță este «C». Clasa de importanță seismică este II.

Scopul investiției îl reprezintă îmbunătățirea eficienței energetice a spațiilor de învățământ și a infrastructurii școlare din Municipiul Iași, printr-o abordare integrată a eficienței energetice și a tranziției către clădiri verzi și inteligente, conferind atenția cuvenită esteticii și calității arhitecturale ale acestora. Dezvoltarea unor mecanisme adecvate de monitorizare a performanțelor fondului construit cu specific învățământ și asigurarea capacității tehnice pentru implementarea investițiilor dar și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor ca acțiune esențială în vederea atingerii obiectivelor naționale și punerii în concordanță cu strategia Uniunii Europene privind reducerea gazelor cu efect de seră și utilizarea sustenabilă a resurselor”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Valoarea contractului este de 5.500.987,47 lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 26 ianuarie 2024.

Liceul cu Program Sportiv din Iași intră în renovare

Primăria Iași a publicat procedura de licitație pe data de 3 ianuarie 2024, valoarea contractului este de 1.950.469,52 lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 22 ianuarie 2024. Finanțarea proiectului se va face prin fonduri nerambursabile, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.

„Se dorește îmbunătățirea consumului de energie a clădirii prin anveloparea termică a acesteia, schimbarea tâmplăriei existente cu una performantă din punct de vedere energetic, schimbarea instalațiilor termice, sanitare și electrice. Modernizarea propusă nu va implica modificări structurale. Corpul de clădire își va păstra dimensiunile existente exterioare, atât pe înălțime cât și pe orizontală, cu excepția termosistemului aplicat pe anvelopa clădirii de 10 cm grosime. Distribuția funcțională propusă este identică cu cea existentă. Înălțimea liberă a spațiilor interioare este identică cu cea existentă”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Obiectul contractului de lucrări ce urmează a fi atribuit constă în realizarea de lucrări de reabilitare energetică a Liceului cu Program Sportiv Iași – corp clădire C1 – Corp școala veche, din aleea Grigore Ghica Vodă, numărul 28.

Două școli din Iași vor fi reabilitate. Procedurile de licitație au fost lansate ieri, 3 ianuarie 2024, de Primăria Municipiului Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`