Prima pagină » Local » Două școli din Iași vor fi reabilitate energetic. Proiectele de hotărâre au fost adoptate

Două școli din Iași vor fi reabilitate energetic. Proiectele de hotărâre au fost adoptate

16 feb. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Două școli din Iași vor fi reabilitate energetic. În cadrul ședinței extraordinare organizate în cadrul Primăriei Municipiului Iași, proiectele de hotărâre au fost votate și adoptate de către plenul Consiliului Local

Recent, aleșii Iașului au supus votului mai multe proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără proiectele ce fac referire la aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general privind proiectul

„Reabilitare termică școli municipiul Iași, Colegiul Tehnic «Dimitrie Leonida»”, dar și reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță”.

În cadrul ședinței extraordinare ce a avut loc în cursul zilei de ieri, 15 februarie 2023, majoritatea consilierilor locali au fost prezenți online.

Scoala gimnaziala Alexandru Vlahuta Iasi

Școala gimnazială Alexandru Vlahuță va fi reabilitată energetic

Două școli din Iași vor fi reabilitate energetic

Colegiul tehnic Dimitrie Leonida Iasi

Colegiul tehnic Dimitrie Leonida din Iași, va fi reabilitat energetic

Proiectele ce fac referire la reabilitarea termică a Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida și a Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” au fost votate și aprobate de către aleșii Iașului. Astfel, două școli din Iași vor fi reabilitate energetic. În ceea ce privește proiectul referitor la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, consilierii locali au aprobat inclusiv valoarea totală a investiției, în sumă de 5,9 milioane de lei, dar și indicatorii tehnico-economici. Durata estimativă de execuție a obiectivului de investiții este de 12 luni. Legat de reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță”, investiția are o valoare de puțin peste 8 milioane de lei.

Astfel, în cadrul ședinței, plenul Consiliului Local a votat și aprobat atât finanțarea, cât și indicatorii tehnico-economici. Durata estimativă a lucrărilor este de 12 luni. Municipalitatea ieșeană a depus cererea pentru finanțare, iar pe data de 9 noiembrie 2022 a fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a Școlii „Alexandru Vlahuță”. Ambele proiecte vor fi finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, prin intermediul pilonului I, componenta C5 – Valul Renovării.

Precizăm faptul că Uniunea Europeană are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze de seră până în anul 2030, cu un procent de 55 la sută. Clădirile reprezintă, la nivelul UE, 40 la sută din energia consumată și 36 la sută din emisiile directe și indirecte de gaze cu efect de seră legate de energie.

Primaria Municipiului Iasi

Ședința extraordinară de îndată a avut loc în cadrul Primăriei Iași

Peste 21 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor

Plenul consiliului local Iasi

Plenul Consiliului Local Iași a supus votului proiectele de hotărâre privind reabilitarea energetică a două școli din Iasi

În 2022, un contract de finanțare privind reabilitarea termică a 5 imobile de pe raza municipiului Iași a fost semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Finanțarea se va realiza prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) Componenta 5 „Valul Renovării” – Operațiunea A3 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale”.

Cele 5 construcții din Iași ce vor beneficia de lucrări privind reabilitarea energetică sunt blocul S4 din strada Ciurchi, nr. 109 A, blocul „Carmen” din bulevardul Independenței, nr. 2, blocul Z4 din bulevardul Nicolae Iorga, nr. 30, blocul D2 din strada Oancea, nr. 34, blocul B3 din bulevardul Ștefan cel Mare, nr. 4. Atunci, inclusiv două școli din Iași au primit fonduri pentru reabilitarea termică. Valoarea proiectului este în valoare de 9 milioane de euro. Colegiul Tehnic „Ion C. Ștefănescu“ Iași va beneficia de o investiție de 28.268.309 lei, fără TVA, iar reabilitarea termică pentru Școala Gimnazială „Elena Cuza“ Iași va costa 8.034.811,24 lei, fără TVA.

Lucrările ce vor fi desfășurate pentru reabilitarea energetică constau în lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie, lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, lucrări de reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri, sisteme de management energetic integrat pentru clădiri, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente, lucrări pentru echiparea clădirilor cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

Două școli din Iași vor fi reabilitate energetic. Proiectele de hotărâre au fost votate și aprobate de către plenul Consiliului Local Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *