Prima pagină » Culinar » Două rețete de mâncare sănătoasă – Conopidă cu usturoi și friptură de vită cu broccoli

Două rețete de mâncare sănătoasă – Conopidă cu usturoi și friptură de vită cu broccoli

31 mai 2022, 09:47,
în Culinar

Aceste două rețete de mâncare sănătoasă sunt ideale pentru o dietă echilibrată. Legumele sunt bogate în antioxidanți, minerale și vitamine. Mai mult de atât, conopida și broccoli sunt sărace în kcal, fiind perfecte pentru o siluetă de vis. 

Dacă vă doriți un prânz rapid și sățios, friptura de vită cu broccoli sau conopida cu usturoi, sunt două alegeri extrem de bune. O altă rețetă pentru care puteți opta este și cea din dovlecei la cuptor cu parmezan.

Rețete de mâncare sănătoasă. Cum să preparați friptura de vită cu broccoli?

Leguma este bogată în antioxidanți, vitamine și săruri minerale. Aceasta este perfectă de integrat în dietă deoarece este săracă în calorii. Rețeta de friptură de vită cu broccoli este potrivită pentru un prânz sănătos. Pentru preparare aveți nevoie de 400 grame de carne de vită, doi căței de usturoi, o jumătate de linguriță de chilli, 300 grame de broccoli, două lingurițe de capere în oțet și un file de anșoa. Mai întâi veți scoate carnea din frigider și o veți lăsa timp de 15 minute la temperatura camerei. Între timp se va desface căpățâna de broccoli în bucățele și se va presăra cu sare și ulei. Se vor amesteca bine, apoi se adaugă caperele. Legumele se vor coace la 200 de grade timp de 15-20 minute. 

Între timp, într-o tigaie cu ulei încins se vor căli timp de un minut usturoiul pisat împreună cu anșoa tocată mărunt. Se va pune chili deasupra și se amestecă bine. După ce sunt omogenizate, se vor adăuga legumele coapte și se vor mai lăsa timp de două minute. Preparatul va fi condimentat cu sare și piper după gust. Să aveți în vedere că anșoa este destul de sărată și nu va trebui să exagerați cu sarea. După ce legumele sunt gata, se va încinge o tigaie tip grill, timp de 5 minute. Ulterior, se va adăuga carnea de vită și se va lăsa la făcut timp de 3 minute pe fiecare parte. La final, aceasta va fi tăiată feliuțe și va fi servită alături de bucățelele de broccoli picante.

Conopidă cu usturoi, un preparat rapid și gustos

O altă rețetă la fel sănătoasă și ușor de preparat este și conopida la tigaie cu usturoi. Pentru prepararea acesteia veți avea nevoie de o jumătate de linguriță de coajă de lămâie rasă, doi căței de usturoi, 400 grame de conopidă, două linguri de ulei de măsline, două linguri de suc de lămâie și câteva frunze de pătrunjel proaspăt. Condimentarea rețetei se va face cu ajutorul a trei frunze de busuioc, un sfert de linguriță de oregano, cinci frunze de mentă, un sfert de linguriță de turmeric, sare și piper. Conopida se va desface bucățele și se va tăia felii. Peste aceasta se va presăra ulei, sare, oregano, piper și turmeric. 

Se va amesteca bine până ce fiecare felie va fi acoperită de condimente. Leguma va fi pusă într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu o lingură de apă. Timp de 10 minute se va lăsa la foc mediu, iar la jumătatea acestuia veți amesteca. Ulterior, se va adăuga usturoiul pisat, coaja de la lămâie și se va amesteca. Preparatul va mai fi lăsat încă 5 minute. La final, se va turna sucul de lămâie și pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă totul, apoi mâncarea poate fi servită.

Aceste două rețete de mâncare sănătoasă se prepară într-un timp foarte scurt și sunt ideale pentru persoanele aflate la dietă. Un alt preparat din aceeași legumă pe care îl puteți încerca este și mâncarea de conopidă de post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024