Prima pagină » National » Două persoane în vârstă, salvate dintr-un incendiu puternic, în municipiul Roman: „Eroii sunt printre noi”
Două persoane în vârstă, salvate dintr-un incendiu puternic, în municipiul Roman: „Eroii sunt printre noi”

Două persoane în vârstă, salvate dintr-un incendiu puternic, în municipiul Roman: „Eroii sunt printre noi”

22 nov. 2021, 09:44,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Ieri, 21 noiembrie 2021, un incendiu puternic a izbuncnit într-un imobil din municipiul Roman. În apartamentul cuprins de flăcări se aflau două persoane în vârstă.

Un apel la numărul unic de urgenţă 112 sesiza că un aragaz ardea, iar flăcările se ridicaseră până la tavan, într-un apartament.

Incendiu în Roman. Două femei au fost salvate de un jandarm şi un poliţist

Un agent de poliţie şi un jandarm au fost direcţionaţi pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Roman pentru a asigura măsurile specifice în caz de incendiu. La faţa locului au găsit două femei în vârstă, fum dens şi flăcări până la tavan. De urgenţă au orpit gazul şi curentul electric.

Din fericire, femeile au fost salvate şi incendiul lichidat.

„Polițist și jandarm, salvatori!
Ora prânzului, Municipiul Roman!
Apel 112: deplasați-vă de urgență pe strada Tudor Vladimirescu, incendiu într-un apartament!
Agentul Bișoc Sebastian și Jandarmul Simion Radu au ajuns imediat la locul indicat!
Ardea aragazul cu totul, flăcările erau până în tavan, fumul dens îți tăia respirația!
Le-au evacuat pe doamnele în vârstă din locuință, au oprit alimentarea cu gaz metan închizând robinetul de pe casa scării și au întrerupt curentul!
Datorită lor incendiul a fost neutralizat și viețile celor două persoane care se aflau în apartament au fost salvate!
Polițistul Bișoc Sebastian e la a doua „abatere” de acest gen, nu cu mult timp în urmă a ajutat la scoaterea unei bătrâne dintr-o casă care luase foc!
Eroii sunt printre noi!”, se arată în mesajul publicat de Sindicatul Europol pe o reţea de socializare.

Recomandările pompierilor ISU Iași pentru prevenirea incendiilor

Forţele de intervenţie din Iaşi au tras un semnal de alarmă şi au sfătuit cetăţenii să fie atenţie şi precauţi pentru a evita producerea de incendii violente. De asemenea, au transmis şi o serie de măsuri care ar putea salva vieţi şi lucruri materiale.

„Pentru evitarea altor situaţii şi alte evenimente nedorite facem un apel către cetăţeni să dea dovadă de atenţie la punerea în funcţiune a sistemelor de încălzire şi la utilizarea focului deschis. În acest sens reamintim o serie de măsuri preventive menite să asigure înlăturarea cauzelor posibile de iniţiere a unui incendiu. De asemenea nu folosiţi sistemele electrice cu defecţiuni, improvizaţii sau fără protecţia corespunzătoare faţă de materialele sau substanţele combustibile din spaţiul în care sunt utilizaţi.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic. Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt. Prepararea hranei prin foc deschis se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la vecinătăţi. Interziceţi copiilor jocul cu focul în condiţii şi locuri în care se pot produce incendii”, au transmis pompierii ieşeni.

În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI s-a prezentat povestea unui tânăr din Iași care a devenit erou. Vasile Busuioc și-a salvat familia dintr-un incendiu puternic care i-a făcut scrum casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *