Prima pagină » Actualitate » Două persoane au fost sechestrate în judeţul Dolj. Poliţiştii au salvat femeile pe geam – VIDEO
Două persoane au fost sechestrate în judeţul Dolj. Poliţiştii au salvat femeile pe geam - VIDEO

Două persoane au fost sechestrate în judeţul Dolj. Poliţiştii au salvat femeile pe geam – VIDEO

07 iun. 2021, 09:30,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

O misiune ce părea imposibilă pentru mascații din Craiova, judeţul Dolj s-a desfăşurat cu succes. Poliţiştii au intrat pe geamul unui apartament pentru a salva două femei care erau luate ostatice într-un imobil. Cele două persoane, două femei, mamă și fiică, de 80 ani, respectiv 60 ani, erau ținute sechestrate chiar de soțul uneia dintre ele.

Bătrâna a reușit, la un moment dat, să își apeleze fratele, care a sunat la numărul unic de urgență 112.

Două femei sechestrate în Craiova

Oamenii legii au fost redirecționați imediat la fața locului și au încercat o negociere cu bărbatul. În altă ordine de idei, în momentul în care aceștia au văzut faptul că bărbatul refuză vehement să comunice și să deschidă ușa, cu ajutorul unei scări, au pătruns în interiorul apartamentului și l-au imobilizat.

Din informațiile de ultimă oră, se pare că femeile au stat sechestrate în apartament circa 24 de ore.

”Polițiștii din cadrul Secţiei 3 Poliție Craiova au fost sesizați că un bărbat își ţine soția și soacra închise în locuință și nu le permite să iasă afară. La fața locului au fost direcționate imediat mai multe echipaje de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Craiova care au stabilit că un bărbat de 60 ani, din Craiova, refuză să deschidă uşa apartamentului de pe Strada Revoluției, din Craiova, pentru a permite soției și soacrei sale să iasă afară. Astfel, cu ajutorul unei scări, polițiștii au reușit să pătrundă în locuința situată la etajul 1, pe o fereastră a apartamentului. Femeile au fost salvate iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru privare de libertate”, se arată în comunicatul Poliției.

Agresorul se află, în acest moment, la Spitalul de Psihiatrie din județul Dolj, deși nu a mai avut antecedente, pentru a fi evaluat de către medicii specialiști.

Polițiștii au intrat pe geam cu ajutorul unei scări

Intervenția mascaților s-a finalizat cu succes. Individul care a sechestrat două femei a fost condus la audieri pentru a se stabili situația de fapt.

„Astfel, cu ajutorul unei scări, poliţiştii au reuşit să pătrundă în locuinţa situată la etajul 1, pe o fereastră a apartamentului. Din fericire, intervenţia s-a finalizat cu succes, iar persoanele implicate nu au suferit vătămări corporale. Bărbatul a fost imobilizat de poliţişti şi condus la sediul secţiei pentru audieri, în vederea stabilirii situaţiei de fapt. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză, în cursul nopţii de 5/6 iunie a.c., le-ar fi agresat fizic pe cele două femei”, mai spun reprezentanţii IPJ Dolj.

Forțele de ordine au întocmit formularul de evaluare a riscului, însă cele două femei s-au opus emiterii unui ordin de protecţie provizoriu.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate şi violenţă în familie, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

 

 

Sâmbăta, un alt caz în judeţul Botoşani

Pe data de 5 iunie 2021, o altă femeie a fost sechestrată de către soţul ei, cunoscut cu afecţiuni psihice. Oamenii legii botoșeneni s-au deplasat la faţa locului împreună cu un negociator.

„Am fost sesizați prin apel la 112, la ora 14.30, de o femeie din municipiul Botoșani, că soțul său, cunoscut în evidențele medicale cu probleme psihice, a încuiat ușa de acces în casă și nu îi dă cheia. Momentan, din primele informații, nu există date că bărbatul este agresiv. Se menține legătura cu cei doi”, a declarat la Antena 3 purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Delia Nenișescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`