Prima pagină » Economic Local » Două oferte pentru modernizarea căminului cultural din comuna Ruginoasa! Contractul are o valoare de 350.000 de euro
Două oferte pentru modernizarea căminului cultural din comuna Ruginoasa! Contractul are o valoare de 350.000 de euro

Două oferte pentru modernizarea căminului cultural din comuna Ruginoasa! Contractul are o valoare de 350.000 de euro

23 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Primăria comunei Ruginoasa va moderniza căminul cultural cu fonduri de la PNDR. Proiectarea va dura două luni, în timp ce execuția este programată pentru un interval de 12 luni. Două asocieri de firme au depus oferte în cadrul procedurii

Primăria comunei Ruginoasa, județul Iași, anunță modernizarea căminului cultural din satul Dumbrăvița. Recent, a fost demarată licitația pentru realizarea proiectării și execuția lucrărilor. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.699.309 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 euro. Au fost depuse oferte din partea asocierilor de firme General Modern Construct SRL – Simpa Consult SRL și Johny Tundy SRL – Trust AVB SRL. General Modern Construct SRL, cu sediul social în municipiul Pașcani, este controlată de Ioan Hogaș. Cifrele financiare ale firmei nu arată o activitate solidă. În 2019, încasările au fost de 21.513 lei, pierderi de 63.878, cu doar un singur angajat. În ceea ce privește Johny Tundy SRL, societate cu sediul tot în Pașcani, este controlată de Gheorghiță Agafițe și Eniko Tunde Agafițe. Anul trecut, cifra de afaceri a firmei a fost de 977.545 lei, profit de 9.896 lei, datorii de 215.875 lei, cu un număr de 13 angajați.

Reabilitarea este susținută cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală

Primăria Ruginoasa va putea reabilita obiectivul datorită fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

„Modernizarea și dotarea căminului cultural cu o capacitate de o sală de festivități, cu 4 săli și grupuri sanitare, ar rezolva problema locuitorilor și a personalului necesar. Dotarea și modernizarea unui cămin cultural va crea contextul prin care se pot asigura servicii culturale permanente în satul Dumbrăvița. Clădirea propusă spre modernizare are un regim de înălțime P+1E, etajul fiind parțial o formă planimetrică neregulată. Se va realiza termoizolarea căminului cu o grosime de 10 cm grosime. Se propune și o extindere cu vestiare și grupuri sanitare pentru a deservi persoanelor ce vor realiza evenimente culturale și educaționale”, se arată în caietul de sarcini.

Va fi construită și o incintă pentru centrala termică, moment în care clădirea va fi avizată ISU.

Compania Națională de Investiții a alocat 1 milion de euro pentru căminul cultural din comuna Miroslava

Compania Națională de Investiții investește 1 milion de euro în comuna Miroslava pentru un centru cultural. La licitație s-au prezentat mai multe societăți, printre care și Katar Conneg SRL, deținută de Bogdan Cioncu, un afacerist din Vaslui, care a administrat și hotelul „Traian” din Iași. La licitație s-au mai prezentat asocierile de firme Conest SA – Stufo Arhitectura SRL, Laurențiu H SRL – Refconsteel SRL, Elisa SRL – Straight Project & More SRL, Casrep SRL – Obitory Construct SRL – Otraner SRL, Vertical Build Construct SRL – Inkshape SRL și Inside Construction SRL – Evalon Trust SRL. Investițiile au o valoare estimată de 5,2 milioane lei, fără TVA, adică peste 1 milion de euro. Căminul cultural va avea regimul de înălțime P+1E. Pentru realizarera investiției, Primăria Miroslava a identificat un teren liber în suprafață de 8.868 metri pătrați. Suprafața desfășurată a clădirii va fi de 1.012 metri pătrați. La parter vor fi amenajate vestiare, grupuri sanitare, sala de reuniuni și sala de spectacole. La etaj vor fi dispuse ateliere, bibiloteca, grupuri sanitare și birourile. Durata de execuție a proiectului este de 16 luni de la semnarea contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *