Prima pagină » Local » Două noi focare de COVID-19 în Iași
Două noi focare de COVID-19 în Iași

Două noi focare de COVID-19 în Iași

21 aug. 2020, 17:36,
Cristian ZAVASTIN în Local

Direcția de Sănătate Publică Iași gestionează două noi focare COVID-19, astfel:

– Oficiul Poștal de Distribuire Iași

Efectiv total: 115 salariați

Număr de cazuri: 7 persoane confirmate cu Covid-19

Măsuri dispuse sunt monitorizarea zilnică a stării de sănătate a personalului, aprovizionarea constantă cu cu echipament de protecție și dezinfectante, efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile și Respectarea de către factorii poștali a distanței minime de 1,5 m față de toți destinatarii și utilizarea obligatorie a măștii de protecție.

Acesta este un focar existent, unde se mai adaugă doi factori poștali și o caseriță.

Două noi focare de COVID-19 în Iași

– Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” Copou Iași

Efectiv total: 217 (153 beneficiari și 64 angajați)

Număr de cazuri:  3 (un beneficiar și 2 angajați)

Măsuri dispuse suntonitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv, aprovizionarea constantă cu cu echipament de protecție și dezinfectante și efectuarea săptămânală a curățeniei generale și dezinfecției în toate spațiile.

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 21 august 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 2.274 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 56 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.844 au fost externate (cu 22 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un caz de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese ajungând la 85.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual şi de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populaţiei, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi reamintesc principalele măsuri care trebuie respectate:

– purtarea măştii atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile publice deschise, începând cu data de 1 august 2020,

– păstrarea distanţării fizice,

– igienizarea frecventă a mâinilor şi evitarea aglomeraţiilor, în vederea limitării răspândirii infecţiei cu noul coronavirus şi prevenirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV- 2.

Recomandările Prefecturii Iași

Prin acest apel, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi recomandă tuturor cetaţenilor să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus,  să semnaleze către autorităţi cazurile în care sunt încălcate normele sanitare şi să îndemne celelalte persoane să respecte toate măsurile de protecţie.

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 20 august a.c., 332 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 20 august la nivelul județului Iași au fost verificate 96 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.100 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași:

ISU a efectuat 17 misiuni, din care: 8 misiuni de transport catre unitati spitalicesti, 9 misiuni de decontaminare biologică şi 1 alte misiuni.

IPJ a efectuat 112 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 44 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 135 misiuni, din care: 55 misiuni transport unități spitalicești, 3 misiuni transport spații de izolare, 4 misiuni de transport probe biologice, 60 misiuni decontaminare și 13 alte misiuni.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și 1 mijloc auto.

DSP a efectuat 236 misiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *