Prima pagină » Coronavirus » Două noi cazuri de coronavirus la TVR. Ce măsuri au fost luate
Două noi cazuri de coronavirus la TVR. Ce măsuri au fost luate

Două noi cazuri de coronavirus la TVR. Ce măsuri au fost luate

25 aug. 2020, 10:30,
BZI.ro, în Coronavirus

Situaţie critică la Televiziunea Romană. Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate la TVR. Din nefericire, numărul total al angajaţilor infectaţi cu COVID-19 a ajuns la 13.

Încă două persoane din Televiziunea publică au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, informează instituţia.

Două noi cazuri de coronavirus la TVR

Potrivit informaţiilor transmise de instituţie a fost anunţat medicul de familie şi cabinetul medical al instituţiei, iar măsurile au fost luate de urgenţă în cazul celor două noi cazuri înregistrate în SRTv.

„Facem precizarea că infectarea nu s-a produs în TVR; între aceste persoane şi cele anterior depistate pozitiv nu există nicio legătură”, arată sursa citată.

Două noi cazuri de coronavirus la TVR. Ce măsuri au fost luate

Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii atât în spaţiile în care s-au aflat persoanele respective, cât şi în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie.

Regulile de protecţie ce trebuie respectate de angajaţii TVR

• Purtaţi mască facială, având acoperite atât gură cât şi nasul. Masca se schimbă la patru ore sau când se umezeşte;

• Păstraţi o distanţă de cel puţin 1,5 – 2 metri între dumneavoastră şi ceilalţi colegi;

• Nu staţi în grupuri mai mari de trei-patru persoane.

• Nu vă atingeţi faţa, gura şi nasul cu mâinile neigienizate;

• Respectaţi cu stricteţe igiena personală (spălatul pe mâini cu apă şi săpun, pentru cel puţin 20 de secunde);

• Măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea în instituţie;

• Anunţaţi telefonic Cabinetul Medical SRTv şi medicul de familie apariţia oricărui simptom de boală (creşterea temperaturii peste 37,3, frison, astenie, tuse uscată, pierderea bruscă a gustului şi mirosului);

Care este situaţia în România

961 de cazuri noi de infectare cu COVID 19 și 39 de decese s-au înregistrat în România în ultimele 24 de ore, la 13.274 de teste efectuate, a anunţat duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit autorităților, 480 persoane sunt internate în secțiile de terapie intensivă, sub cifra de 504 de ieri. 35.287 de pacienți au fost declarați vindecați și 9.429 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În intervalul 22.08.2020 (10:00) – 23.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 39 de decese (21 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 3.272 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *