Prima pagină » Eveniment-Social » Două noi acreditări în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași
Două noi acreditări în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, la Colegiul Tehnic

Două noi acreditări în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași

01 mart. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, în fața obținerii a două noi acreditări în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027, în urma procesului de selecție realizat la nivel național. Obținerea acreditărilor Erasmus+ confirmă faptul că în cadrul școlii s-a realizat un plan de implementare a activităților de mobilitate de înaltă calitate ca parte a efortului mai larg de dezvoltare și internaționalizare a organizației.

Două noi acreditări în cadrul programului Erasmus+ 2021-2027 pentru Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași. Asta în urma procesului de selecție realizat la nivel național.

„Obținerea acreditărilor Erasmus+ confirmă faptul că în cadrul școlii s-a realizat un plan de implementare a activităților de mobilitate de înaltă calitate ca parte a efortului mai larg de dezvoltare și internaționalizare a organizației”, au punctat reprezentanții colegiului „Ion Holban”.

Astfel, în cadrul acreditării VET (învățământ profesional și tehnic), începând cu anul școlar 2021-2022, pe parcursul a cinci ani se vor desfășura activități de formare profesională, de schimb și cooperare transfrontalieră, la care vor participa 175 de elevi de la învățământul public și special din toate domeniile VET ale școlii și 35 de profesori de discipline tehnice. În cadrul acreditării pe domeniul Educație școlară, începând tot cu toamna anului 2021, timp de 5 ani, 63 de profesori de diferite specializări și 62 de elevi din cadrul școlii, atât din învățământul de masă, cât și cel special, vor participa la cursuri și activități în instituții europene pentru a se perfecționa în domeniile educație non-formală, dezvoltarea gândirii critice și a inteligenței emoționale, educație digitală, incluziune și diversitate, protecția mediului, stil de viață sănătos etc.

Participarea la aceste stagii va constitui o oportunitate pentru elevi de a intra în contact cu realitatea europeană

În urma participării la proiecte, elevii vor dobândi competențe profesionale și transversale în concordanță cu cerințele de pe piața muncii la nivel local și european. Participarea la aceste stagii va constitui o oportunitate pentru elevi de a intra în contact cu realitatea europeană, de a se dezvolta personal, de a-și dori să continue studiile astfel încât să devină o resursă umană motivată și pregătită pentru a-și îndeplini sarcinile de lucru la viitorul loc de muncă.

Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași deține titlul de „Școală Europeană” încă din anul 2018 datorită experienței pe care o are în derularea proiectelor Erasmus+, a proiectelor eTwinning, precum și a unor proiecte naționale, regionale și județene. Începând cu anul 2015, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași a implementat 3 proiecte Erasmus+ pentru formare profesională (VET) în cadrul cărora un număr de 104 elevi au urmat stagii de practică la diferiți agenți economici din străinătate: Italia, Germania, Spania, Grecia și Portugalia.

Impactul dorit în urma implementării proiectelor Erasmus+ este ca școala să devină mai deschisă la internaționalizare

Totodată, colegiul „Holban” a implementat și un proiect Erasmus+ pe domeniul educație școlară la care au participat 19 cadre didactice. În momentul de față, instituția coordonează două proiecte de parteneriat strategic la care participă 20 de profesori și 48 de elevi care au desfășurat și vor desfășura activități de învățare în Spania, Italia, Turcia, Bulgaria, Lituania, proiecte care urmăresc reducerea abandonului școlar și a fenomenului de bullying. Perfecționarea continuă a cadrelor didactice va asigura elevilor accesul la o educație de calitate, atractivă, cu accent pe aspectul practic. Impactul dorit în urma implementării proiectelor Erasmus+ este ca școala să devină mai deschisă la internaționalizare și mai interesată de creșterea dimensiunii europene a educației pe care o oferă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *