Prima pagină » Local » Două milioane de lei, pentru proiectarea noului Spital de Boli Respiratorii din Iași! Iată toate detaliile proiectului din zona Bucium!
Două milioane de lei, pentru proiectarea noului Spital de Boli Respiratorii din Iași! Iată toate detaliile proiectului din zona Bucium!

Două milioane de lei, pentru proiectarea noului Spital de Boli Respiratorii din Iași! Iată toate detaliile proiectului din zona Bucium!

29 oct. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Noul Spital de Boli Respiratorii Iași va fi construit în zona cartierului Bucium. Consiliul Județean Iași va aloca 2 milioane de lei pentru proiectarea unității medicale, contractul fiind semnat cu o asociere de firme din zona Ardeal. Investiția va fi ridicată pe locul secției exterioare Doctor Clunet a Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul Iași

Autoritățile județene au semnat ieri, 28 octombrie 2021, contractul de achiziție publică de servicii de proiectare pentru construirea și dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași. Contractul presupune realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru lotul II, etapa a doua a investiției.

De această dată a fost vorba despre întocmirea studiului de fezabilitate, inclusiv a studiilor aferente, devizului general, documentații pentru obținerea de avize și acorduri și obținerea autorizației de construire. În calcul au intrat și raportul privind impactul asupra mediului și auditul energetic și expertiza tehnică pentru clădirea existentă.

Contract de două milioane de lei pentru proiectarea Spitalului de Boli Respiratorii Iași

Contractul de 1,99 milioane de lei a fost semnat de asocierea Cubicon Invest SRL Baia Mare – Mansart Corporate SRL Târgu Mureș cu cei de la Consiliul Județean (CJ) Iași. Primele discuții legate de acest proiect au fost inițiate în luna februarie 2021 de autoritățile județene. Conducerea Consiliului Județean Iași a arătat și ce înseamnă această investiție pentru locuitorii Regiunii de Nord-Est.

„Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii este un proiect esențial pentru Iași, pe care Consiliul Județean s-a angajat să îl transforme în realitate. În viitorul spital vor funcționa atât secțiile actuale, cât și structuri noi, prin care vom răspunde nevoilor de îngrijiri medicale ale comunității ieșene, dar și din celelalte județe ale Moldovei. Pandemia a accentuat nevoia unei astfel de unități medicale pentru că Spitalul de Pneumoftiziologie se află într-o stare accentuată de degradare și face cu greu față numărului mare de pacienți. Vreau să le mulțumesc cadrelor medicale pentru bătălia pe care o duc în fiecare zi pentru salvarea bolnavilor, compensând prin efortul lor condițiile precare”, a spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Patru luni pentru finalizarea proiectului

Studiul de fezabilitate inițial a fost de 2,97 milioane de lei, iar pentru început au fost depuse mai multe oferte. Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie s-a arătat încrezătoare că investiția va fi terminată mult mai repede.

„Mulțumesc întregului colectiv din Consiliul Județean Iași, întregului executiv, pentru acest mare pas, această mare realizare! În general, specialitatea de pneumologie este una cu atât de multe legături interdisciplinare, încât nu mai poate funcționa într-o clădire în care nu se poate asigura un flux normal epidemiologic și o scindare foarte clară a patologiei. Tocmai de aceea avem nevoie de o clădire nouă. Sperăm să avem cât de curând prima cupă de excavator pentru construirea acestei noi unități medicale de care nu doar Iașul are nevoie, ci întreaga Regiune de Nord-Est”, a spus Radu Crișan-Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.
Serviciile de proiectare trebuie realizate în maximum patru luni, conform contractului.

„Vom trata cu maximă seriozitate acest contract. Suntem conștienți că este o investiție extrem de importantă pentru dumneavoastră și pentru comunitatea din Iași și din regiune. Așteptăm ordinul de începere și ne apucăm de treabă”, a spus Cristian Cuceu, reprezentantul firmei câștigătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *