Prima pagină » Economic Local » Două firme vor să furnizeze la Finanțele ieșene mașini de numărat bani! Echipamentele vor ajunge la Trezorerii
Două firme vor să furnizeze la Finanțele ieșene mașini de numărat bani! Echipamentele vor ajunge la Trezorerii

Două firme vor să furnizeze la Finanțele ieșene mașini de numărat bani! Echipamentele vor ajunge la Trezorerii

19 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Finanțele ieșene cumpără mașini de numărat bani. La procedură au participat două firme din București și Ilfov. Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Echipamentele trebuie să fie dotate cu un sistem de indentificare a bancnotelor false

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași a demarat, recent, o licitație pentru achiziția mai multor mașini de numărat bancnote. Prevederea bugetară a procedurii este de 177.310 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 euro. La licitație s-au prezentat două societăți: Ropeco București SRL, din Ilfov și Eutron Invest SRL, din București. Prima societate este controlată de Cristian Christodorescu și de compania elevețiană R + P Ropeco AG. A doua societate este deținută de asociații Dan și Irina Tone. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 35,8 milioane lei, profit de aproape 600.000 lei, datorii de 8,7 milioane lei, cu un număr de 123 de angajați.

„Furnizorul are obligația de a ambala produsele pentru ca acestea să facă față la manipularea dură din timpul transportului, tranzitului și expunerii la temperaturi extreme sau depozitării în aer liber, în așa fel încât să ajungă în stare bună la destinația finală. La expedierea produselor, furnizorul are obligația de a comunica, în scris, atât achizitorului, cât și, după caz, societății de asigurări, datele de expediere, numărul contractului, descrierea produselor, cantitatea, locul de încărcare și locul de descărcare”, se arată în caietul de sarcini.

Echipamentele vor fi folosite de Trezoreriile din cadrul DGRFP Iași.

Fiscul ieșean a împărțit procedura în două loturi

Conform caietului de sarcini, licitația este împărțită în două loturi, cu un număr de 22 și 7 bucăți, în funcție de caracteristici.

„Produsele furnizate trebuie să respecte standardele prezentate în propunerea tehnică și caietul de sarcini. În cazul în care, pe parcursul îndeplinirii contractului, se constată faptul că anumite elemente ale produselor sunt inferioare sau nu corespund cerințelor prevăzute în caietul de sarcini, prevalează prevederile din caietul de sarcini. Furnizorul garantează pentru viciile ascunse, viciile aparente și pentru buna funcționare a bunurilor furnizate”, se mai arată în documentația procedurii.

Echipamentele din primul lot trebuie să aibă capacitatea de a număra un singur tip de bancnote, dar și bancnote amestecate. Mașinile de numărat bani vor fi dotate cu 2 senzori de detecție și o viteză de numărare de minimum 1.500 bancnote pe minut. Nu în ultimul rând, aparatura din al doilea lot trebuie să aibă capacitatea de a detecta bancontele false (RON, EUR, USD, GBP, CHF). Viteza de numărare trebuie să fie de minimum 900 bancnote pe minut, cu o capacitate de alimentare de minimum 300 de bancnote.

DGRFP Iași încearcă să finalizeze licitația pentru achiziția serviciilor de pază

DGRFP Iași a intrat în etapa finală de evaluare a ofertelor depuse în cadrul unei licitații privind achiziția serviciilor de pază. Procedura a fost organizată pe data de 22.10.2020, valoarea estimată fiind de 5.935.408 lei, fără TVA, aproximativ 1.200.000 euro. La licitație au fost depuse 13 oferte din partea Unity Gurad SRL, Ciclops Security SRL, Integra Guard SRL, Fort Security SRL, S.M.B. SRL, Sigma Security Group SRL, Sheriff Guard Protection SRL, Axis Security SRL, Romold Security SRL, Anubis Security SRL, Real Protection Guard SRL, asocierea Tetra Sistems Guard SRL – Ares Guard SRL și asocierea Protect NPG Intervenții – Protect NPG Paza SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Contractul prevedea un acord-cadru ce se va desfășura în perioada 01.11.2020 – 31.10.2022. Cel mai probabil, perioada va fi modificată. Ofertantul câștigător trebuie să pună la dispoziție și o asigurare civilă de 1,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *