Prima pagină » Local » Două firme s-au înscris la licitația pentru recensământul auto pe drumurile din Iași! Contract de 64 de mii de euro
Două firme s-au înscris la licitația pentru recensământul auto pe drumurile din Iași! Contract de 64 de mii de euro

Două firme s-au înscris la licitația pentru recensământul auto pe drumurile din Iași! Contract de 64 de mii de euro

12 apr. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Două firme s-au înscris la o licitație privind organizarea recensământului auto pe drumurile din Iași. Numărarea autovehiculelor care circulă pe drumurile din județul Iași va avea loc în mai multe etape, pe parcursul anului 2022

Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași a demarat recent recensământul auto pe arterele pe care le are în gestionare în județul Iași. Pe mai multe sectoare de drumuri județene va fi contabilizat traficul rutier. În funcție de numărul de autoturisme, drumarii vor putea face și prioritizarea investițiilor pe anii următori, lista urmând a fi avizată de plenul Consiliului Județean (CJ) Iași.

Cine va face recensământul auto pe drumurile din Iași?

La licitația derulată de DJADP Iași au depus oferte două societăți. Una este cea a firmei Construct & Drum SRL, firmă patronată de Dan Cojocea. Societatea respectivă a fost implicată în mai multe scandaluri în urma licitațiilor publice derulate în județul Iași.

În plus, firma respectivă a beneficiat de intrare la licitațiile derulate de DJADP Iași în mandatul fostului președinte Maricel Popa. Firma respectivă s-a lipit la mai multe contracte din bani publici. Anul trecut, societatea controlată de Dan Cojocea a prins un contract de 200.000 de lei de la Primăria orașului Hârlău pentru reabilitarea unor drumuri de interes local. Mai nou, această firmă vrea să refacă și o porțiune de 1,3 kilometri din DJ 282D Potângeni(DJ 282)-Româneşti-Podu Iloaiei-Madârjac-Țibana (DJ 248A), din intravilanul orașului.

Ofertă de la un institut din București

O altă ofertă a fost depusă de Institutul de Cercetări în Transporturi Incertrans SRL din București. Firma are ca domeniu de activitate cercetarea și dezvoltarea în alte științe naturale și inginerie, fiind înființată în 1993, sub gestionarea Ministerului Transporturilor. Numărul mediu al angajaților este de 48 de persoane. În urmă cu mai mulți ani, societatea s-a aflat în mijlocul unui scandal, după ce inspectorii de la Curtea de Conturi au descoperit unele nereguli în contabilitatea acesteia.

În cursul anului trecut, DJADP Iași a prezentat în plenul Consiliului Județean Iași o propunere de prioritizare a investițiilor în modernizarea drumurilor, proiectul având o valoare de 290 de milioane de euro.

Cum se va desfășura recenzarea mașinilor de pe drumurile din Iași?

Firma interesată va fi desemnată pe 20 aprilie 2022. Recenzarea va fi efectuată pe 64 de puncte de monitorizare pe drumurile din județul Iași.

”Înregistrarea circulației rutiere se efectuează periodic, o dată la 5 ani, și are ca scop determinarea repartiției și evoluției în timp a traficului de vehicule de marfă și persoane pe rețeaua de drumuri publice și stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia. Înregistrarea circulației se realizează în scopul determinării cât mai exacte a celor mai importante caracteristici ale traficului: intensitatea și componența”, se arată în proiectul drumarilor ieșeni.

Recensămantul auto pe drumurile din Iași va fi derulat și de Direcția Regională de Drumuri și Poduri, în calcul fiind luate șoselele naționale și europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *