Prima pagină » International » Două femei au rămas fără 325.000 de euro după ce au crezut că sunt într-o relație cu Brad Pitt. Poliția a arestat cinci persoane
Două femei au rămas fără 325.000 de euro după ce au crezut că sunt într-o relație cu Brad Pitt. Poliția a arestat cinci persoane

Două femei au rămas fără 325.000 de euro după ce au crezut că sunt într-o relație cu Brad Pitt. Poliția a arestat cinci persoane

24 sept. 2024, 11:40,
Simona Ciobanu în International

Poliția din Spania a arestat cinci indivizi acuzați de înșelarea a două femei, convingându-le că au o relație și să le dea 325.000 de euro sub pretextul că discutau cu actorul Brad Pitt pe internet, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Cei implicați au contactat victimele printr-o platformă dedicată fanilor actorului premiat cu Oscar, făcându-le să creadă că sunt într-o relație romantică cu acesta, a anunțat luni, 23 septembrie, Garda Civilă spaniolă.

Pretinzând că sunt Brad Pitt, membrii grupului le-au determinat apoi pe femei să investească în proiecte fictive.

Două femei au rămas păgubite după ce au crezut că au o relație cu Brad Pitt

Una dintre victime, din Andaluzia, a fost păcălită să cedeze 175.000 de euro, în timp ce cealaltă, din Țara Bascilor, a pierdut 150.000 de euro.

Conform autorităților, infractorii cibernetici au analizat conturile de pe rețelele sociale ale victimelor, realizând un profil psihologic al acestora. Au identificat astfel că cele două femei erau vulnerabile, lipsite de afecțiune și în stări depresive.

De asemenea, infractorii au folosit aplicații de mesagerie instant pentru a comunica cu victimele, până când acestea au ajuns să creadă că vorbesc chiar cu Brad Pitt prin WhatsApp, acesta promițându-le o relație amoroasă și un viitor împreună.

Cei cinci suspecți au fost arestați în regiunea Andaluzia, printre ei fiind și liderii rețelei. În timpul perchezițiilor, poliția a confiscat telefoane mobile, carduri bancare, două computere și un jurnal în care erau notate fraze folosite de escroci pentru a manipula victimele.

Poliția a reușit să recupereze 85.000 de euro din suma totală pierdută de cele două femei.

Româncă din Spania, înșelată de Brad Pitt

Anul trecut, o româncă de 62 de ani stabilită în Spania a depus plângere la poliție după ce a realizat că a fost înșelată cu peste 1.000 de euro de cineva care pretindea că este Brad Pitt.

Povestea a început în toamna anului trecut pe TikTok. Elena Cornea a mărturisit în cadrul unui interviu pentru publicația La Region că „Brad Pitt” a contactat-o pe rețeaua de socializare și că a primit din partea acestuia un „card de membru VIP”, care ar fi trebuit să-i permită accesul la evenimente, întâlniri cu vedete și premii în bani.

„M-am abonat cu datele mele și a început să-mi trimită mesaje pe WhatsApp. Mi-a dovedit că este el cu permisul de conducere pe care era fotografia lui. Am rămas fără cuvinte”, a mărturisit femeia care trăiește în orașul Ourense .

Întrucât este o fană înfocată a actorului, românca a spus că nu putea să lase ocazia să-i scape printre degete.

„A vizitat România în 2000 și l-am văzut de la vreo 50 de metri distanță. Mi-a plăcut foarte mult de el în serialul Dallas, dar mi-a plăcut și în Troia”, a povestit românca.

Vrăjită de cuvintele frumoase pe care le primea, Elena Cornea i-a trimis bărbatului care se dădea drept Brad Pitt suma de 1.300 de euro, dintre care 300 de euro prin virament bancar și încă 1.000 de euro printr-un alt transfer.

„Mi-a oferit un pachet cu un cadou care venea din Statele Unite. Am primit o fotografie cu conținutul. Erau bijuterii și mulți bani, cam 50.000 de euro, și nu trebuia să plătesc decât 1.000 de euro taxe vamale. Am făcut transferul prin MoneyGram, m-am dus să ridic coletul și acesta nu exista. Banii mei au mers prin Moldova în Filipine. Apoi, falsul Brad Pitt mi-a cerut încă 3.000 de euro pentru a-mi trimite pachetul direct acasă”, a povestit ea.

După ce așa-zisul Brad Pitt a continuat să-i ceară bani, femeia, care simțea că la mijloc este ceva suspect, a descoperit că în spatele respectivului cont se aflau mai mulți escroci nigerieni. Astfel, a decis să se ducă la poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024