Prima pagină » International » Două femei au murit în urma unui atac într-o şcoală din Suedia. Suspectul era înarmat cu un cuţit şi un topor

Două femei au murit în urma unui atac într-o şcoală din Suedia. Suspectul era înarmat cu un cuţit şi un topor

22 mart. 2022, 10:59,
în International

Atac într-o şcoală din Suedia. Poliţiştii suedezi a anunţat că luni, 21 martie, două femei au murit în urma unui atac cu armă albă la un liceu din oraşul Malmo, în sudul Suediei, pentru care a fost arestat un elev de 18 ani.

Într-un comunicat al Poliţiei a fost precizat că cele două femei, în vârstă de aproximativ 50 de ani, „erau angajate ale Malmo Latinskola”, un liceu din centrul celui de-al treilea oraş ca mărime al ţării.

atac într-o școală Suedia, masina a politiei suedeze

Potrivit detaliilor furnizate de mai multe media suedeze, atacatorul era înarmat cu un cuţit şi un topor

Atac într-o şcoală din Suedia. Atacatorul s-a dovedit a fi un elev

Atac într-o școală din Suedia. Potrivit presei suedeze locale, presupusul atacator a sunat chiar el la numărul de urgenţă pentru a spune unde se află, menţionând că şi-a pus arma jos şi apoi a recunoscut că a ucis două persoane.

Potrivit detaliilor furnizate de mai multe media suedeze, atacatorul era înarmat cu un cuţit şi un topor. Arestarea acestuia a fost făcută fără dificultate la scurt timp după sosirea unei prime patrule de poliţie.

În cursul serii, a fost publicat un prim bilanţ ce raportase doi răniţi în rândul celor cincizeci de persoane aflate în şcoală la momentul faptelor. Autorităţile au relatat că cele două victime „au fost transportate la spital, dar vieţile lor nu au putut fi salvate”.

Alertată în jurul orei locale 17.15, (16.15 GMT), Poliţia a trimis mijloace de intervenţie importante şi o primă patrulă a putut pătrunde în liceu. Imagini video din şcoala au arătat poliţişti puternic echipaţi şi înarmaţi inspectând interiorul clădirii.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei, Nils Norling, a explicat ca după primele informaţii despre mai multe ţipete în şcoală:

„Am avut mai multe date sugerând că este pe punctul de a se comite o crimă gravă cu acte de violenţă în interiorul şcolii. Primă patrulă de poliţie la faţa locului a putut să pătrundă în şcoală şi să aresteze un bărbat suspect. De asemenea, au putut vedea că în interiorul liceului erau două persoane rănite”, a precizat acesta.

atac într-o școală Suedia, indicator pentru a semnala apropierea de o scoala, Suedia

Arestarea acestuia a fost făcută fără dificultate la scurt timp după sosirea unei prime patrule de poliţie

Motivul atacului rămâne deocamdată necunoscut

Nici un motiv al atacului nu a fost stabilit sau măcar menţionat. După inspectarea amănunţită a locului şi audierea martorilor, autorităţile suedeze sunt convinse că suspectul a acţionat singur.

Aşa Nilsson, una dintre persoanele responsabile de anchetă, a precizat că „Ne aşteaptă o muncă grea pentru a înţelege ce s-a întâmplat şi motivaţia din spatele acestui act îngrozitor”.

În luna ianuarie a acestui an, tot în sudul Suediei, un adolescent de 16 ani a fost arestat după ce a rănit un elev şi un profesor în oraşul Kristianstad. Acest caz a fost legat de un atac similar din august 2021, în oraşul Eslov, la aproximativ 50 de kilometri distanţă, când un elev a atacat un angajat în vârstă de 45 de ani, al unei şcoli.

atac într-o școală Suedia, pietoni, masini de politie suedeze ce actioneaza in cadrul unui atac desfasurat intr-o scoala

În cursul serii, a fost publicat un prim bilanţ ce raportase doi răniţi în rândul celor cincizeci de persoane aflate în şcoală la momentul faptelor

Doi polițiști uciși în urma unui atac armat din SUA

În urmă cu mai bine de o lună, într-un atac armat dintr-un campus din SUA au fost uciși doi polițiști, iar un elev a fost rănit prin împuşcare. Președintele american, Joe Biden a dat un mesaj dur la adresa reglementărilor armelor de foc care, în SUA, sunt foarte uşor de procurat.

„Un nou atac fără sens a luat viaţa a doi curajoşi ofiţeri. Violenţa prin arme de foc contra forţelor de ordine este josnică şi trebuie să înceteze”, a declarat preşedintele Joe Biden.

Bineînțeles că nu este primul atac armat din SUA, țara având o istorie sângeroasă legată de indivizii care deschid focul în mulțime sau în diverse clădiri. Vorbim astfel despre sute, poate mii de atacuri sângeroase care au făcut zeci de victime. Ultimul atac îngrozitor s-a produs în luna mai a anului 2021, când două persoane au fost ucise în oraşului american Minneapolis, alte 8 fiind rănite.

Revenind la subiectul principal, reamintim că în urma atacului într-o şcoală din Suedia, două persoane și-au pierdut viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`