Prima pagină » Titlurile zilei » Două familii din județul Neamț au făcut dezastru în Iași! Localnicii sunt terorizați de peste o lună: „Erau 20 de persoane care își făcuseră tabără în scara blocului”

Două familii din județul Neamț au făcut dezastru în Iași! Localnicii sunt terorizați de peste o lună: „Erau 20 de persoane care își făcuseră tabără în scara blocului”

26 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Titlurile zilei

Două familii din județul Neamț terorizează, de peste o lună, locuitorii din zona Gării Iași. Lumea sună disperată la Poliția Locală, însă grupul de boschetari se întoarce din nou la câteva zile

Chiar lângă autogara Codreanu din Iași, membrii acestor familii își fac locuri de campat unde stau noaptea. Pe lângă acest lucru, aceștia creează tot felul de probleme, consumă alcool, fac gălăgie, iar localnicii nu știu ce să mai facă. Polițiștii aplică sancțiuni de fiecare dată, însă după câteva zile sunt nevoiți să revină.

Două familii din județul Neamț terorizează oamenii din Iași

Polițiștii locali știu deja despre această situație, iar persoanele respective sunt cunoscute pentru faptul că își găsesc adăpost pe străzile din Iași. Cele două familii au venit dintr-un sat de lângă orașul Târgu Neamț, preferă să stea pe străzi și să apeleze la mila publicului.

„Această situație persistă de peste o lună de zilei, noi deja cunoaștem și patrulăm în fiecare seară pe acolo. Ei își tot mută locul, însă la câteva seri tot revin lângă autogara Codreanu. Când am ajuns acolo, erau vreo 20 de oameni, mai mulți decât înainte. Sunt două familii din zona Târgu Neamț care vin în Iași și efectiv trăiesc pe străzi, au și copii după ei”, povestește Dan Ivașcu, polițist local din Iași.

Problema este că, în municipiul Iași, numărul persoanelor fără adăpost este în creștere, iar cetățenii nu se mai simt în siguranță, deoarece unii pot fi agresivi.

„Noi i-am legitimat și am aplicat și sancțiuni la 13 persoane. Ziua umblă prin oraș, pe la punctele gospodărești, după lucruri, iar seara își fac tabără în scara blocurilor. De asemenea, unii mai și cerșesc, profită de faptul că au copii mici. Vin cu povestea că trebuie să ajungă la spital cu copilul și nu au bani. Noi tot i-am sancționat de câteva ori și îi îndreptăm spre domiciliu. Din păcate, din punct de vedere legal, nu putem face mai mult. Înțeleg, este deranjant și pentru localnici, deoarece acești oameni fac gălăgie și mizerie pe unde stau”, a mai precizat Dan Ivașcu.

Lumea sună mereu la poliție

Oamenii alertează de fiecare dată poliția, însă situația se repetă la câteva zile. Aceștia profită de faptul că la blocurile respective pot avea adăpost, doar că localnicilor le este frică să mai iasă din casă din cauza acestui lucru.

„Această situație a fost semnalată la Dispeceratul Poliției Locale Iași și în cursul nopții de 24/25 iulie a.c., astfel că un ieșean a reclamat că pe str. Străpungere Silvestru, nr. 6, bl. CL21, mai multe persoane tulbură liniștea publică prin strigăte și larmă. La fața locului, a fost dirijată patrula de polițiști locali din cadrul Serviciului 2 care au stabilit identitatea persoanelor în cauză și au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991. În cauză au fost întocmite 13 procese-verbale de constatare a contravenției, cuantumul amenzilor fiind de 300 de lei/persoană”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Cele două familii din Neamț sunt cunoscute deja de polițiștii din Iași pentru lucrurile pe care le-au făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *