Palatul Culturii din Iași organizează două evenimente speciale! Muzeul Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național ”Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociația ”Crescendo Events”, invită publicul la un concert caritabil, în sprijinul victimelor din Ucraina, susținut de pianiștii Alina Andriuțî- Shemchuk și Ivan Shemchuk. De asemenea, la Muzeul Unirii, în parteneriat cu Atelierul de Artă ”Ionela Sandrina Mihuleac” din localitatea Cucuteni, organizează în perioada 1 aprilie-30 mai 2022 expoziția ”Odă bucuriei”
Evenimente speciale, organizate de Palatul Culturii din Iași. Muzeul Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național ”Moldova” (CMNM) Iași, în parteneriat cu Asociația ”Crescendo Events”, invită publicul la un concert caritabil, în sprijinul victimelor din Ucraina, susținut de pianiștii Alina Andriuțî-Shemchuk și Ivan Shemchuk. Concertul va avea loc luni, 4 aprilie 2022, începând cu ora 18:00, în Sala ”Henri Coandă” de la Palatul Culturii din Iași.
Programul cuprinde lucrări din creațiile compozitorilor: Franz Schubert, Antonín Dvořák, Frédéric Chopin, Moritz Moszkowski, Viktor Kosenko, Mykola Leontovych, Vasyl Barvinsky. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar fondurile colectate din donații vor fi depuse în contul Asociației Creștine ”Tineri pentru Misiuneˮ Iași.
Evenimente speciale organizate de Palatul Culturii din Iași
Ivan Shemchuk, născut în 1994, în Cernăuți (Ucraina), într-o familie de muzicieni, a studiat la Școala de Muzică din Cernăuți, clasa prof. Elvira Ryzhonok, continuând la Liceul de Muzică ”Solomiya Krushelnytska” din Lvov, sub îndrumarea prof. Ludmila Zakopets. În anul 2018 a absolvit cu diplomă de onoare studiile de master la Academia de Muzică ”Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia). Alina Andriuți-Shemchuk s-a născut în 1995, la Bălți (Republica Moldova), într-o familie de muzicieni.
A studiat pianul la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” din Iași, sub îndrumarea profesorilor Ionela Tudor și Carmen Zaharia-Danicov, manifestând calități deosebite în interpretarea pianistică. A absolvit studiile de Master la Academia de Muzică ”Feliks Nowowiejski” din Bydgoszcz (Polonia) în 2018. Cei doi muzicieni, care au mai concertat în această formulă la Palatul Culturii în septembrie 2019, au în palmares numeroase premii la concursuri internaționale, printre care și cele pentru ”duo pianistic”, și au susținut numeroase concerte-solistice cu orchestra camerală în numeroase țări din Europa.
Muzeul Unirii organizează în perioada 1 aprilie-30 mai 2022 expoziția ”Odă bucuriei”
Muzeul Unirii, în parteneriat cu Atelierul de Artă ”Ionela Sandrina Mihuleac” din Cucuteni (județul Iași), organizează în perioada 1 aprilie-30 mai 2022 expoziția ”Odă bucuriei”. Proiectul expozițional reunește instalații de ceramică, realizate de plasticiana Ionela Mihuleac, precum și elemente textile inspirate de arta populară românească, realizate de Carmen Cumpăratu. Specializată în Inginerie Economică în Industria de Textile Pielărie, Carmen Cumpăratu a urmat cursurile de Masterat în Design Vestimentar-Universitatea Tehnică (TUIASI) ”Gheorghe Asachi” Iaşi, este Doctor în domeniul Inginerie și Management, profesor la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași. A urmat Cursul de Aprofundare a artei ceramice, organizat de Ionela Mihuleac, și a participat la Simpozionul Internațional de Arte ”HUMAn”.
Inspirându-se din arta populară, Carmen Cumpăratu ”descifrează” în lucrările sale conținutul înscris în cusăturile de pe costumele populare românești, aducând în expoziție, într-o manieră personală, un limbaj fascinant, în care cuvintele sunt codificate în simboluri ce relevă mesaje transmise din generație în generație. Vernisajul va avea loc vineri, 1 aprilie 2022, de la ora 17:00, expoziția fiind prezentată de dr. Maria Bilașevschi, critic de artă. Aceste două evenimente speciale, organizate de Palatul Culturii din Iași sunt noile atracții ale instituției.