Prima pagină » Local » Două concerte, la Iași, ale Filarmonicii Moldova. Muzica pentru inima ieșenilor pe 24 și 25 februarie 2022
Două concerte, la Iași, ale Filarmonicii Moldova. Muzica pentru inima ieșenilor pe 24 și 25 februarie 2022

Două concerte, la Iași, ale Filarmonicii Moldova. Muzica pentru inima ieșenilor pe 24 și 25 februarie 2022

19 feb. 2022, 07:30,
Ana Crețu, în Local

Filarmonica Moldova din Iași invită iubitorii muzicii de calitate să participe, pe 24 și 25 februarie, la două concerte la Iași. Primul concert va fi unul coral cu tema principală-Flowers in winter, iar corul academic „Gavriil Musicescu“ va susține concertul începând cu ora 19:00. Al doilea concert este al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „Moldova“, condusă de dirijorul german Mark Mast. Biletele se găsesc la Casa de bilete a instituției și pot fi procurate chiar și în ziua concertului începând cu ora 18:00.

Filarmonica de Stat „Moldova” din Iași este una dintre principalele filarmonici din România. Este compusă din orchestră, cor și numeroși soliști. Instituția a avut concertul inaugural la 9 octombrie 1942, sub bagheta lui George Enescu. Concertul coral și cel simfonic este organizat cu scopul de a apropia publicul de arta încântătoare a muzicii de calitate.

un cor pe voci care canta in fata palatului de cultura din iasi

Corul va fi dirijat de către Bogdan Cojocaru

Ce trebuie să știe invitații despre cele două concerte la Iași

afis privind concertul coral flowers in winter care va fi pe 24 februarie

corul academic „Gavriil Musicescu” va susține concertul începând cu ora 19:00

Filarmonica Moldova dorește să încânte publicul cu două concerte excepționale. În data de 24 februarie, invitații se vor putea bucura de talentul corului academic „Gavriil Musicescu“ care va susține concertul în Sala „Eduard Caudella“ (Casa Balș) începând cu ora 19:00, iar pe 25 februarie va avea loc concertul simfonic.

Ambele concerte vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Iași. Scopul concertului este de a aduce în sufletul publicului multă dragoste și bucurie cu ajutorul corului pe mai multe voci.

Pentru vocea de sopran corul are un număr de 22 de persoane, la alto sunt 17 persoane, pentru tenor sunt 9 voci pregătite iar la bas 12 voci bărbătești.

La concertul „Flowers in winter“, vor fi interpretate lucrări semnate de: Ghe. Dima, Al. Pașcanu, Cl. Debussy, V. Șebalin, R. Jones, T. Morley, J. Brahms, T. Tallis, J. Purifoy, E. Hagenberg. Corul va fi dirijat de către Bogdan Cojocaru, iar muzica va fi asigurată la pian de către Ciprian Ciotloș.

Pentru doritorii care sunt interesați de un concert cu muzică de calitate, biletele se găsesec la casa de bilete a instituției, acestea pot fi procurate chiar și în ziua concertului începând cu ora 18:00.

casa de cultura a studentilor din iasi

Concertul se va desfășura începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Iași

Orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova este condusă de dirijorul german Mark Mast

afis concert simfonic organizat de orchestra simfonica dirijată de mark mast pe 25 februarie

Orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova este condusă de dirijorul german Mark Mast

Cel de-al doilea concert organizat de către Filarmonica Moldova din Iași va avea loc vineri, 25 februarie 2022. Orchestra simfonică a Filarmonicii Moldova este condusă de dirijorul german Mark Mast. În cadrul concertului, acesta va prezenta un program cu două lucrări de referință:

– Ludwig van Beethoven – Uvertura Egmont, op.84

– Antonin Dvořák – Simfonia nr.9 în mi minor, op.95, „Din lumea nouă“

O orchestră simfonică este un ansamblu muzical instrumental de mari dimensiuni. Prima data orchestra simfonică a luat naștere la Veneția în jurul anului 1600. Faptul că astăzi ne putem bucura de un concert simfonic de calitate este un mare privelegiu, iar tânăra generație este încurajată să îndrăgească acest gen al muzicii.

Cele două concerte la Iași se vor desfășura începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Iași, în condițiile respectării restricțiilor pandemice. Pentru mai multe detalii legate de procurarea biletului doritorul poate apela la numărul: 0332 882 025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *