Prima pagină » Business în România » Două companii românești sunt în faliment. Sute de angajați își vor pierde locul de muncă
Două companii românești sunt în faliment. Sute de angajați își vor pierde locul de muncă

Două companii românești sunt în faliment. Sute de angajați își vor pierde locul de muncă

17 iun. 2024, 08:00,
în Business în România

Două companii românești sunt în faliment. Este vorba de firmele Dafora și Lactalis care au pierderi mari și vor închide activitatea. În urma deciziei reprezentanților companiilor, sute de angajați își vor pierde locul de muncă.

Două companii românești sunt în faliment

Două cunoscute companii românești se închid după ce au ajuns la faliment. În una dintre ele, Lactalis, s-au investit zeci de milioane de euro în ultimii ani, dar fără succes. Lactis KFT a fost fondată în 1994, iar în prezent este singura fabrică de procesare a laptelui din Odorheiu Secuiesc.

,,Angajaţii noştri din cadrul unităţii au fost anunţaţi (de închiderea fabrici n.red.), iar prioritatea noastră este să îi susţinem în perioada următoare şi să le oferim tot suportul posibil. În acelaşi timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiţionale şi de dezvoltare pe piaţa românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis.

Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiţii de peste 13 milioane de euro. Aceste investiţii ne vor permite să fim mai competitivi şi să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al consumatorilor români.” a declarat Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România.

Și compania Dafora, compania de foraje pentru industria de extracție de țiței și gaze Dafora Mediaș, controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean și aflată de 9 ani în insolvență, cu procedură de faliment din toamna anului trecut, se retrage de la bursă, din 19 iunie 2024.

O firmă celebră pierde anual mii de angajați

O companie renumită din România pierde anual mii de angajați. Este vorba despre Ikea, care pierde personalul în fiecare an. Compania Ikea, prezentă și în România, a anunțat că în fiecare an pierde mii de angajați. Această rată surprinzător de mare de renunțare poate fi explicată prin precizările angajaților, care susțin că slujbele pe segmentul de retail nu sunt bine plătite, clienții pot fi dificili, iar programul de lucru este prelungit destul de des.

Directorul general al Inter Ikea Group, Jon Abrahamsson Ring, spune că angajații „devin brusc greu de găsit.” Pentru a remedia situația, Ikea a început să se concentreze pe majorarea salariilor pe care le oferă, cât și pe sporirea flexibilităţii pentru angajaţi. De asemenea, se dorește aplicarea noilor tehnologii ce pot face munca mai ușoară.

Criza în companiile IT din România afectează tot mai mulți angajați. Mai multe firme de profil au făcut concedieri masive, iar ritmul de angajare a încetinit considerabil. De exemplu, luna aceasta compania NTT Data România a concediat 2% dintre angajați, iar Gameloft, filiala din Cluj a fost închisă, fiind înregistrate 136 concedieri. Specialiștii în domeniul financiar sunt de părere că valul de disponibilizări vine în urma dezvoltării inteligenței artificiale.

Una dintre firmele cu cele mai multe concedieri este Gameloft. Gameloft este prezentă pe piața din România din 1999, iar studioul din Cluj a fost deschis în august 2010. Gameloft România, subsidiara grupului francez Gameloft, este unul dintre cei mai mari producători de jocuri pentru dispozitive mobile. Producătorul va închide studioul din Cluj şi va concedia toţi cei 136 de angajaţi care lucrau acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`