Prima pagină » Eveniment-Social » Două colegii vocaționale din Iași au colaborat pentru proiectul inovativ „Vibrație pentru Vocație”! Cu ce idei inedite au venit elevii

Două colegii vocaționale din Iași au colaborat pentru proiectul inovativ „Vibrație pentru Vocație”! Cu ce idei inedite au venit elevii

15 iun. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Eveniment-Social

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași au colaborat pentru un proiect creativ, de pictură murală. Elevii și profesorii celor două colegii vocaționale s-au unit și au muncit împreună pentru a crea o frumoasă pictură murală, intitulată „VIBRAȚIE PENTRU VOCAȚIE”. Lucrarea a fost realizată de 3 eleve de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Octav Băncilă”.

Între luna mai și luna iunie a acestui an, două colegii vocaționale din municipiul Iași au fost partenere într-un proiect de artă murală. Principalii pioni în acest proiect au fost trei eleve de la „Octav Băncilă” care și-au realizat lucrarea de absolvire ce constă în picturi pe pereții unei săli de clasă. Această colaborare a fost inițiată și coordonată de o profesoară a Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”. Conducerea celor două unități de învățământ sunt mulțumite de acest parteneriat și intenționează să mai aibă colaborări pe viitor.

o persoana care picteaza pe un perete

3 eleve din Iași și-au finalizat lucrarea de absolvire realizând picturi murale

Două colegii vocaționale din Iași au avut o colaborare fructuoasă

 o pictura cu o fetita in rochie

Tema lucrării a fost importanța unui dascăl și relația pe care o are cu elevii săi

În perioada mai-iunie 2022, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” și Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” au desfășurat împreună proiectul „VIBRAȚIE PENTRU VOCAȚIE” care s-a bucurat de succes. Trei eleve de clasa a XII-a de la „Octav Băncilă”, Vlada Patrașca, Ana Maria Stredie și Ana Tereza Micăluș, și-au realizat lucrarea de absolvire printr-o decorațiune murală. Cele trei fete au decorat peretele colegilor lor de clasa a IX-a cu picturi sugestive pe o anumită temă.

„Elevii clasei a IX a A au propus ideile educaționale – ancoră pe care s-a dezvoltat această pictură murală și care reprezintă, de altfel, o imagine-simbol despre menirea dascălului și relația aparte cu elevii, precum și despre procesul complex al formării acestora începând de la vârstele mici. De altfel, laitmotivul educațional se regăsește pe această decorațiune murală printr-un citat reprezentativ al profesorului universitar Constantin Cucoș : «Dăruirea și iubirea sunt calități care dau greutate actului educativ»”, au declarat reprezentanții Colegiului „Vasile Lupu” din Iași.

Elevele au fost îndrumate de prof. dr. Simona Adumitroaiei și au fost coordonate și de prof.dr. Genoveva Farcaș, din partea Colegiului Pedagogic.

Colegiul National de Arta „Octav Bancila”

Colaborarea dintre cele două colegii a fost un real succes

Conducerea celor două școli sunt mulțumite de acest parteneriat

Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”

Proiectul a fost coordonat de un profesor din partea Colegiului Pedagogic din Iași

Cadrele didactice ieșene susțin interacțiunea dintre elevii de la diferite școli, considerând productive, interactive și prietenoase astfel de colaborări. Acest lucru este important, în special, pentru elevii Colegiului Pedagogic care se gândesc la o carieră în domeniul educației. Aceștia trebuie să învețe să interacționeze cu oamenii, să coordoneze echipe și să vină întotdeauna cu idei noi care să le stimuleze elevilor creativitatea și concentrarea.

Directorii celor două unități de învățământ, prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, respectiv prof.dr. Irina Florian, încurajează și pe viitor cooperarea între școli și între elevii care învață în cadrul acestora.

„Proiectul susținut de conducerea celor două colegii, prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu și prof. Irina Florian, poate fi un model de colaborare interinstituțională care să aducă plusvaloare școlilor vocaționale de artă prin oportunitatea exersării concrete a competențelor artistice ale elevilor, având în același timp și utilitate imediată pentru spațiile educaționale care au nevoie de personalizare și atractivitate pedagogică”, susțin reprezentanții Colegiului Pedagogic din Iași.

Astfel, cele două colegii vocaționale sunt mulțumite de lucrurile realizate împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`