Prima pagină » Local » Două clădiri rezidențiale multifamiliale din Iași vor fi consolidate seismic și renovate energetic! Proiectul valorează peste 5,9 milioane de lei
Două clădiri rezidențiale multifamiliale din Iași vor fi consolidate seismic și renovate energetic! Proiectul valorează peste 5,9 milioane de lei

Două clădiri rezidențiale multifamiliale din Iași vor fi consolidate seismic și renovate energetic! Proiectul valorează peste 5,9 milioane de lei

25 oct. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Două clădiri rezidențiale multifamiliale din Iași vor fi consolidate seismic și renovate energetic. Primăria Iași a publicat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP)

Administrația publică locală caută firme pentru contractarea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări în cadrul proiectului: „Renovare integrată (consolidare seismică și renovarea energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale situate în Municipiul Iași”.

Două clădiri rezidențiale multifamiliale din Iași vor fi consolidate seismic și renovate energetic

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Iași caută firme pentru renovarea integrată, consolidare seismică și renovarea energetică a două blocuri de locuințe din Iași. Este vorba despre cele situate pe strada I. C. Brătianu, numărul 6, și blocul M din strada Macazului, numărul 5.

„Municipiul Iași a semnat cu MDLPA contractul de finanțare nr. 23821/27.02.2023, aferent cererii de finanțare nr. C5 – A1 – 195, pentru implementarea proiectului «Renovare integrată (consolidare seismică și renovarea energetică moderată) a clădirilor rezidențiale multifamiliale situate în Municipiul Iași». Finanțarea proiectului se va face prin fonduri nerambursabile în cadrul PNRR. Acest proiect cuprinde renovarea integrată a 2 clădiri din municipiul Iași. Pentru această investiție, municipiul Iași deține expertiză tehnică, auditul energetic și documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții pentru cele 2 clădiri. Indicatorii tehnico – economici ai investiției au fost aprobați prin HCL, nr. 268, din 17 iulie 2023. Totodată, au fost emise certificatele de urbanism, cu termen de valabilitate de 24 de luni de la data emiterii, pentru imobilul din I. C. Brătianu, numărul 6, și imobilul din strada Macazului, numărul 5. O îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor este esențială pentru atragerea obiectivelor naționale, care sunt în concordanță cu strategia Uniunii Europene, privind reducerea gazelor cu efect de seră și utilizarea sustenabilă a resurselor umane”, se arată în caietul de sarcini ale procedurii de licitație.

Menționăm faptul că valoarea contractului este de 5.018.528,01 lei, fără TVA, adică 5.972.048 de lei, cu TVA inclus, iar firmele interesate pot depune ofertele financiare până la data de 18 noiembrie 2024.

Blocurile de locuințe au fost construite în anii 1930, respectiv 1926

Blocul situat pe strada I. C. Brătianu, numărul 6, a fost construit în jurul anului 1930 și are un regim de înălțime subsol tehnic parțial (nu există posibilitate de acces) + parter + 1 etaj din zidărie portantă din cărămidă.

„Acoperișul este de tip șarpantă din lemn și învelitoarea este de tablă zincată. Este formată din două tronsoane, unul cu regimul de înălțime subsol tehnic parțial + parter + 1 etaj și unul cu regimul de înălțime parter”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

În ceea ce privește blocul situat pe strada Macazului, numărul 5, acesta a fost construit în anul 1926 și are o suprafață construită la sol de 220,4 metri pătrați, suprafața desfășurată este de 835,45 metri pătrați.

„Amplasamentul pe care urmează a se realiza investiția este situat pe str. Macazului, nr. 5, municipiul Iași. Pe amplasament există următoarele construcții: bloc de locuințe, construit în anul 1926, cu un regim de înălțime subsol + parter + 2 etaje”, este specificat pe SEAP.

Două clădiri rezidențiale multifamiliale din Iași vor fi consolidate seismic și renovate energetic. Primăria Iași a publicat procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), ieri, 24 octombrie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 octombrie 2024
26 octombrie 2024