Prima pagină » Local » Două cămine ale municipalității ieșene vor fi renovate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul valorează un milion de euro
Două cămine ale municipalității ieșene vor fi renovate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul valorează un milion de euro

Două cămine ale municipalității ieșene vor fi renovate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul valorează un milion de euro

02 apr. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Două cămine ale municipalității ieșene vor fi renovate. Fondurile sunt asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Primăria Iași a semnat contractul de execuție a lucrărilor de renovare energetică a blocurilor de locuințe sociale situate pe bulevardul Tudor Vladimirescu și strada Canta. Contractul valorează un milion de euro.

Două cămine ale municipalității ieșene vor fi renovate prin PNRR. Contractul a fost semnat

Primăria va renova două cămine ale municipalității cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primarul Mihai Chirica a semnat contractul de execuție a lucrărilor de renovare energetică a blocurilor de locuințe sociale situate pe bulevardul Tudor Vladimirescu, numărul 79A, care a fost construit în anul 1980, și strada Canta, numărul 60B, ce a fost construit în anul 1976. Lucrările vor fi executate, cel târziu până la 13 ianuarie 2025, de SC Prauco AMV Craft SRL, administrată de Aurel Cosmin Prisacariu, pentru o sumă de 4.250.497,63 lei, fără TVA, respectiv 5.058.092,18 lei, cu TVA (circa 1,02 milioane de euro). Valoarea finanțării europene a proiectului este de 4.914.872,91 lei (aproape un milion de euro).

„Lucrările vor viza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, modernizarea sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat etc. Executarea acestor lucrări va duce la o reducere a consumului de energie cu cel puțin 50% față de consumul anual de dinainte de renovare”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Mai multe blocuri din Iași vor fi renovate energetic

Primăria Municipiului Iași a obținut o finanțare de 25.577.256,36 lei, aproximativ 5,19 milioane de euro, prin PNRR, pentru executarea lucrărilor de renovare energetică moderată sau aprofundată a mai multor blocuri din Iași.

„Mai multe blocuri din Iași vor fi renovate energetic. Blocul S4 din strada Ciurchi, numărul 109 A, blocul «Carmen» din bulevardul Independenței, numărul 2, blocul Z4 din bulevardul Nicolae Iorga, numărul 30, blocul D2 din strada Oancea, numărul 34, blocul B3 din bulevardul Ștefan cel Mare, numărul 4. Licitația pentru încredințarea lucrărilor a fost organizată în anul 2023, iar lucrările vor fi executate, începând cu această perioadă, de asocierea Conest SA – Sigm-Home Projects SRL, pentru o sumă 19.811.486,75 lei, fără TVA, respectiv 23.575.669,23 lei, cu TVA (circa 4,76 milioane de euro). Tot prin PNRR, municipalitatea a câștigat o finanțare de 6.445.132,36 lei (aproximativ 1,31 milioane de euro), pentru renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor rezidențiale din strada I. C. Brătianu, numărul 6 și strada Macazului, numărul 5”, au adăugat reprezentanții Primăriei Iași.

Două cămine ale municipalității vor fi renovate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre blocurile de locuințe sociale situate pe bulevardul Tudor Vladimirescu și strada Canta din Iași. Costul proiectului ajunge la o valoare de un milion de euro, cu TVA inclus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *