Prima pagină » International » Două cafenele de la Casa Albă, închise după ce un angajat a fost depistat cu COVID-19
Două cafenele de la Casa Albă, închise după ce un angajat a fost depistat cu COVID-19

Două cafenele de la Casa Albă, închise după ce un angajat a fost depistat cu COVID-19

23 iul. 2020, 14:47,
Cristian ZAVASTIN în International

Două cafenele de la Casa Albă, închise după ce un angajat a fost depistat cu COVID-19, potrivit huffpost.com.

O cafenea din clădirea de birouri executive și cafeneaua „Ike’s“ din clădirea de birouri executive Eisenhower. Cafeneaua „Ike’s“ este frecventată de zeci de asistenți din cabinetul președintelui Donald Trump. Acestea au fost închise după ce un angajat a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Nu se știe dacă angajatul lucra acea cafenea, iar Casa Albă nu a spus ce simptome a prezentat persoana respectivă.

Casa Albă a înștiințat angajații despre măsurile luate pintr-un e-mail și a spus că nu este nevoie ca aceștia să se auto-carantineze, potrivit unui oficial de la Casa Albă care a oferit informații sub anonimat presei.

Angajații celor două cafenele au fost sfătuiți să-și monitorizeze simptomele și au fost instruiți să rămână acasă dacă se simt bolnavi, a spus oficialul.

Două cafenele de la Casa Albă, închise după ce un angajat a fost depistat cu COVID-19: Nu sunt motive de panică!

„Nu există niciun motiv de panică sau alarmă”, a transmis Casa Albă pentru CNN.

Nu se știe exact când urmează să fie redeschise cele două cafenele administrate de firme private.

„Comercianți iau fost înștiințați cu privire la toate protocoalele necesare, inclusiv purtarea de măști, mănuși, viziere. În plus, nu era permisă servirea clienților la masă”, a declarat pentru NBC News un purtător de cuvânt al Administrației Servicii Generale, responsabil cu întreținerea clădirilor.

Unitatea medicală de la Casa Albă a efectuat urmărirea contactelor și a stabilit că riscul de retransmisie este mic.

Secretarul de presă al vicepreședintelui Mike Pence, Katie Waldman Miller, și un cadru militar personal pentru Donald Trump au fost depistați pozitiv pentru COVID-19 în luna mai.

Donald Trump este testat pentru coronavirus la fiecare două sau trei zile, au spus reprezentanții Casei Albe.

Număr record de cazuri în SUA. Peste 60 000 de cazuri

Pentru a opta zi consecutiv, Statele Unite ale Americii au înregistrat peste 60.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în 24 de ore, conform datelor primite de la Universitatea Americană John Hopkins, marți, între orele 20.30 (miercuri, 00.30 GMT)

Numărul oficial de contaminări este de 68. 524 de infectări cu COVID-19. Această raportare ridică la circa 3, 89 de milioane numărul cazurilor pozitive în țară de la începutul pandemiei, apărută în China înainte de a se răspândi în lumea întreagă

De asemenea, noul coronavirus a făcut 961 de noi victime în doar 24 de ore. În total, au existat 141.883 de morţi, conform universității cu sediul la Baltimore ( Maryland, est).

De mai multe săptămâni, Statele Unite cunosc o explozie a numărului de infectări, cu precădere în sudul și vestul țării. Astfel, SUA este cea mai afectată din lume, chiar dacă a avut parte de o ameliorare spre sfărșitul primăverii.

Masca devine obligatorie la Washington D.C.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a decis ca masca de protecție să devină obligatorie la Washington D.C. Muriel Bowser a decis înăsprirea regulilor privind portul măştii în capitala americană ordonând rezidenţilor acesteia să îşi acopere faţa imediat ce au ieşit din locuinţă, relatează AFP.

„Oamenii trebuie să poarte mască atunci când îşi părăsesc locuinţa, dacă este probabil să intre în contact cu cineva mai mult de un scurt moment”, a explicat primarul democrat al Washingtonului.

Muriel Browser a vorbit despre această măsură și despre sloganul „E simplu: când pleci de-acasă, trebuie să porţi mască”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *