Prima pagină » Local » Două blocuri de locuințe sociale ale primăriei sunt renovate și eficientizate energetic! Care este stadiul proiectului

Două blocuri de locuințe sociale ale primăriei sunt renovate și eficientizate energetic! Care este stadiul proiectului

07 aug. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Iași continuă lucrările la cele două blocuri de locuințe sociale. Proiectul include renovare și eficientizare energetică

La începutul lunii aprilie 2024, Primăria Iași a semnat contractul de execuție a lucrărilor de renovare energetică a blocurilor de locuințe sociale situate pe bulevardul Tudor Vladimirescu și strada Canta. Acesta valorează un milion de euro. Fondurile sunt asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cele două blocuri de locuințe sociale din Iași, în plin proces de renovare și eficientizare energetică

Primăria Municipiului Iași este în plin proces de renovare prin fonduri europene a două blocuri de locuințe sociale. Este vorba de cele din bulevardul Tudor Vladimirescu și de pe strada Canta.

„Continuăm lucrările de renovare și eficientizare energetică, finanțate cu fonduri europene, a blocului de locuințe sociale din bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 79A (construit în anul 1980). Lucrările vor fi executate, cel târziu până la 13 ianuarie 2025, de SC Prauco AMV Craft SRL pentru o sumă de 5.058.092,18 lei, cu TVA (circa 1,02 milioane de euro), care include și lucrări similare la blocul de locuințe sociale din strada Canta, nr. 60B (construit în anul 1976). Valoarea finanțării europene a proiectului, asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 5 Valul Renovării, este de 4.914.872,91 lei (aproape un milion de euro). Lucrările urmăresc reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, modernizarea sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat etc. Executarea acestor lucrări va duce la o reducere a consumului de energie cu cel puțin 50% față de consumul anual de dinainte de renovare”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Mai multe blocuri din Iași vor fi renovate energetic

Primăria Municipiului Iași a obținut o finanțare de 25.577.256,36 lei, aproximativ 5,19 milioane de euro, prin PNRR, pentru executarea lucrărilor de renovare energetică moderată sau aprofundată a mai multor blocuri din Iași.

„Mai multe blocuri din Iași vor fi renovate energetic. Blocul S4 din strada Ciurchi, numărul 109 A, blocul «Carmen» din bulevardul Independenței, numărul 2, blocul Z4 din bulevardul Nicolae Iorga, numărul 30, blocul D2 din strada Oancea, numărul 34, blocul B3 din bulevardul Ștefan cel Mare, numărul 4. Licitația pentru încredințarea lucrărilor a fost organizată în anul 2023, iar lucrările vor fi executate, începând cu această perioadă, de asocierea Conest SA – Sigm-Home Projects SRL, pentru o sumă 19.811.486,75 lei, fără TVA, respectiv 23.575.669,23 lei, cu TVA (circa 4,76 milioane de euro). Tot prin PNRR, municipalitatea a câștigat o finanțare de 6.445.132,36 lei (aproximativ 1,31 milioane de euro), pentru renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor rezidențiale din strada I. C. Brătianu, numărul 6 și strada Macazului, numărul 5”, au adăugat reprezentanții Primăriei Iași.

Primăria Iași continuă lucrările la cele două blocuri de locuințe sociale din Iași. Proiectul include renovare și eficientizare energetică, fiind finanțat prin fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *