Prima pagină » Titlurile zilei » Dosarul etajelor ilegale de la blocurile din Bucium va fi judecat la iarnă! S-a cerut demolarea apartamentelor de tip penthouse – FOTO

Dosarul etajelor ilegale de la blocurile din Bucium va fi judecat la iarnă! S-a cerut demolarea apartamentelor de tip penthouse – FOTO

02 oct. 2023, 02:00, 9 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Dezvoltatorul Marius Pătrașcu mai are de așteptat, până la iarnă, primul termen în dosarul etajelor ilegale din Bucium. Afaceristul a construit fără autorizație un nivel în plus la Cataleya Residence, după care s-a lăudat că vinde apartamente de tip penthouse. Poliția Locală a intervenit și a cerut în instanță demolarea nivelurilor ilegale

Marius Pătrașcu, dezvoltator imobiliar, mai are de așteptat până când magistrații de la Judecătoria Iași vor decide în cazul nivelurilor construite ilegal la blocurile din zona Bucium, strada Ștefan Hotnog, nr. 22. În 2018, prin societatea Mega Residence SRL Marius Pătrașcu a obținut o autorizație de construire de la Primăria Iași, pentru edificarea unui număr de 13 blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+2E+M. Suprafața de teren disponibilă era de 19.799 de metri pătrați. Însă dezvoltatorul s-a gândit că ar fi bine să supraetajeze cele 6 clădiri deja ridicate pe amplasament. Astfel, mansardele au devenit niveluri, iar construcțiile au fost înălțate cu încă unul, dar fără autorizație de construire. La ultimul nivel au fost amenajate apartamente de tip penthouse.

Deși construcțiile sunt ilegale, afaceristul a publicat anunțuri de vânzare a imobilelor. Astfel, un penthouse cu o suprafață de 216 metri pătrați ar urma să fie vândut cu 185.000 de euro (cele 6 trec de 1 milion de euro), dacă investitorul intră în legalitate. Apartamentul este format din living – 56 mp, bucătărie – 13 mp, dormitor 27/16,50 mp, hol/spațiu depozitare – 10 mp, baie – 8,00/3,50/3,60 mp, balcon – 88 mp. Afaceristul Michael Nseir a demolat singur construcțiile ilegale de la două blocuri din Bucium.

S-a cerut în instanță demolarea construcțiilor ilegale

Despre situația de la Cataleya Residence, după cum a fost botezat complexul lui Marius Pătrașcu, a aflat și Poliția Locală – Serviciul Control Urbanism. Au dispus sistarea lucrărilor și a fost aplicată o amendă de 15.000 de lei. Afaceristul avea termen ca până pe data de 22.08.2022 să intre în legalitate, dar nu a făcut-o. La începutul anului 2023 a cerut la Judecătoria Iași demolarea construcțiilor ilegale. Primul termen de judecată a fost stabilit pe data de 29.09.2023, dar a fost amânat pe data de 08.12.2023 din cauza acțiunilor de protest din justiție. Și afaceristul Călin Toma a construit ilegal în Bucium.

Marius Pătrașcu voia să amenajeze 200 de locuri de parcare

Conform Planului Urbanistic Zonal, Cataleya Residence înseamnă 13 blocuri cu 201 apartamente și 195 de locuri de parcare. Între cele 6 clădiri deja construite există o platformă betonată cu funcțiunea de parcare. Este greu de crezut că va fi asigurat numărul total de locuri din proiect. Mai mult, accesul spre complex se face printr-o stradă subdimensionată.

„La data de 21.02.2022, au fost efectuate verificări la șantierul din Iași, str. Ștefan Hotnog, nr. 22, ocazie cu care s-a constatat faptul că imobilele C3, C4, C5 și C6 erau supraetajate cu câte un nivel, iar la imobilele C1 și C2 erau edificate câte o structură (stâlpi și grinzi) în beton armat în vederea construcției unor noi niveluri”, a transmis Poliția Locală.

Comentarii
  • Vor fi demolate in contul si pe cheltuiala lui.

  • Bravo! Toate blocurile P + 2 trebuie demolate! De ce? Sunt o bătaie de joc la adresa mediului, cum dracul să mai faci blocuri cu 2 etaje în Iași? De aia costă mult, faceți blocuri de apartamente ca in București de minim 25 etaje. Nu va mai bateți joc de teren, nu e loc de risipă.

    Nu vrem blocuri ca in Dubai, de 150 sau 200 de etaje. Noi ne multumim cu mai puțin, suntem mai săraki…blocuri normale de 25 sau 30 etaje, pentru generația actuală sunt ok, dar NU mai faceți colibe dd 2 sau 3 etaje.

    Nu mai risipiți terenul, lăsați constructorii să ridice blocuri de apartamente inalte
    ( acolo unde terenul o permite se poate construi și 30 dd etaje, dar modificați odată PUG-ul, e de ani de zile depășit) .

  • Daca ar verificat si in Valea Adinca toate blocurile ar fi jale mare. Blocurile au fost vindute.

  • se rezolva. La fel a facut si cel de pe sos Barnova nr 9A. A furat 400 metrii de teren, propietate a Scolii Veronica Micle, pt a avea a doua cale de acces, iar in curand se apuca de construit P+2.
    Totul la vedere ?

  • Marius ai cam supt-o. Nu mai e cumatru’ sa te ajuteeee…

  • Comisia de urbanism e vinovată de multitudinea de blocuri mici

    Acolo trebuie construit bloc de minim 10 etaje, …gata cu chichinețele ridicate peste tot. Constructorul trebuie felicitat că a ridicat in plus niște etaje. Asta inseamnă ca nu face risipă de teren. Atunci cine e vinovat? Comisia de urbanism…trebuie aflat ce interese au ăia din cadrul comisiei ca in Iași să fie doar blocuri mici.

  • Cum? Penthouse la taranoaia la etajul 3? Macar stiti ce este un penthouse? O tara cu cel mai mare numar de gusteri pe metrul patrat! Bravo Patrascu! Apa, aerul si fraierul functioneaza perfect.

  • „Asta inseamnă ca nu face risipă de teren.”
    da, e eco omu’, fan greta csf, ncsf

  • Penthouse cu vedere la deal ? n am auzit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024