Prima pagină » Actualitate » Dosarele Războiului! Apariție editorială de marcă, intitulată ”Războiul din Ucraina”, semnată de un grup select format din marcanți jurnaliști și analiști – GALERIE FOTO, VIDEO

Dosarele Războiului! Apariție editorială de marcă, intitulată ”Războiul din Ucraina”, semnată de un grup select format din marcanți jurnaliști și analiști – GALERIE FOTO, VIDEO

06 mai 2022, 10:38,
Valentin Hutanu, în Actualitate

Ieri, 5 mai 2022, la Clubul Diplomaților din București a fost lansat oficial un volum editorial de marcă, intitulat ”Războiul din Ucraina”, semnat de un grup select format din marcanți jurnaliști și analiști politici. Autorii sunt: Adrian Severin (fost ministru de externe al României), Andrei Gușă, Cozmin Gușă, Ghilezan Ghilezan, H.D. Hartmann (analist politic, jurnalist și profiler), Iosefina Pascal, Petru Romoșan și cunoscut jurnalist, ”Nașul” presei din România, Sorin Roșca Stănescu. Interesantă și provocatoare lucrare a apărut la Editura RAO

”Este prima carte din România și probabil din lume consacrată războiului din Ucraina. Este volumul I al unei lucrări de referință, care are drept autori opt cunoscuți analiști. În cursul acestei săptămâni va fi predat Editurii RAO și cel de-al II-lea volum”, a punctat Sorin Roșca Stănescu. La moment au participat invitați speciali, inclusiv din străinătate și, interesant, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion.

La Clubul Diplomaților din București (joi, 5 mai 2022) a fost lansat un volum editorial de marcă! Acesta este intitulat sugestiv ”Războiul din Ucraina” și este semnat de un grup select format din marcanți jurnaliști și analiști politici. Autorii sunt: Adrian Severin (fost ministru de externe al României), Andrei Gușă, Cozmin Gușă, Ghilezan Ghilezan, H.D. Hartmann (analist politic, jurnalist și profiler), Iosefina Pascal, Petru Romoșan și cunoscut jurnalist, ”Nașul” presei din România, Sorin Roșca Stănescu.

Interesantă și provocatoare lucrare a apărut la Editura RAO. ”Este prima carte din România și probabil din lume consacrată războiului din Ucraina. Este volumul I al unei lucrări de referință, care are drept autori opt cunoscuți analiști. În cursul acestei săptămâni va fi predat Editurii RAO și cel de-al II-lea volum”, a punctat Sorin Roșca Stănescu. El continuă și spune:

”Urmează și volumul al II-lea, al III-lea și al IV-lea. Le vom scoate până se va termina acest război. Motivul nu este să vindem 200 mii de exemplare ci acela a a avea priviri și analize diferite asupra acelorași evenimente. Asta îi va face pe cititori să facă diferența dintre adevăr și fake-news, despre acest conflict care a început local și care tinde să devină global. Vom continua să scriem și să informăm corect și concis”, a adăugat Sorin Roșca Stănescu. La moment au participat invitați speciali, inclusiv din străinătate și, interesant, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion.

Apariție editorială de marcă, intitulată ”Războiul din Ucraina”, semnată de un grup select format din marcanți jurnaliști și analiști

Războiul din Ucraina este o ”carte documentar” prin intermediul căreia cititorul va parcurge toate etapele premergătoare războiului la care asistăm astăzi și va primi răspunsuri multiple la întrebările cu privire la urmările resimțite atât de România, cât și de întregul Occident, din cauza relațiilor explozive dintre Rusia și lumea civilizată. De la lecții de istorie și de drept internațional până la previziuni economice și sociologice și, nu în ultimul rând, o notă de pamflet amar, autorii acestei cărți și-au propus să vindece societatea măcinată de ”propagandă urii” și să unească poporul dezbinat în față evenimentelor istorice copleșitoare.

Așadar, o carte ce transmite ”subtil” detalii și interpretări care pun accent pe dedesubturile zguduitorului conflict, interesele reale ale beligeranților și adevărata miză a acestuia. Timp de peste o oră, atât autorii cânt și invitații au formulat idei și opinii care, în esență, au evidențiat ”culisele” Războiului din Ucraina, care sunt adevăratele interese și premise de la care el a pornit. De asemenea, au precizat că lucrurile se degradează iar România trebuie să acționeze rapid, să-și găsească cât mai rapid adevărați și marcanți lideri care să reprezinte interesele cetățenilor având în vedere poziția geo-strategică pe care o are.

Cartea ”Războiul din Ucraina” este dovada scriptică a faptului că democrația este vie

În acest context, unul dintre autori arată că: ”Cartea ”Războiul din Ucraina” este dovada scriptică a faptului că democrația este vie, dar reprezintă și un semnal de alarmă tras cu privire la pericolul intrării în ”Epoca Post-Adevăr”. Structurată pe zile, ca un veridic jurnal de război, cartea ”Războiul din Ucraina” va așterne în fața ochilor dumneavoastră interpretări diferite alen întâmplărilor aflate și acum în desfășurare. Mai mult decât atât, ”Războiul din Ucraina” este o ”carte documentar” prin intermediul căreia cititorul va parcurge toate etapele premergătoare războiului la care asistăm astăzi și va primi răspunsuri multiple la întrebările cu privire la urmările resimțite atât de România, cât și de întregul Occident, din cauza relațiilor explozive dintre Rusia și lumea civilizată.

De la lecții de istorie și de drept internațional până la previziuni economice și sociologice și, nu în ultimul rând, o notă de pamflet amar, autorii acestei cărți și-au propus să vindece societatea măcinată de ”propagandă urii” și să unească poporul dezbinat în față evenimentelor istorice copleșitoare. ”Războiul din Ucraina” reușește să promoveze ceea ce mass-media, precum și părțile beligerante au uitat sau trunchiat cu bună știință în aceste momente de inflexiune istorică: ”Dreptul la opinie și liberă informare”, reliefează jurnalistul Iosefina Pascal.

Volumul oferă distincția dintre adevăr și fake-news despre acest conflict care a început local și care tinde să devină global

Mai departe, unul dintre autorii cărții arată că mare parte din conținutul acesteia este, în fapt, o analiză extrem de incomodă pentru Puterea din România.

”Lansăm o carte cu mai mulți autori. Suntem ”Grupul de Gândire Gold”! Acest volum este o colecție a viziunilor noastre despre ”Războiul din Ucraina”, așa cum l-am văzut noi, cum mult timp înainte ca despre acesta să se vorbească în Europa sau în lume. Este o analiză extrem de incomodă pentru Puterea din România cu toate că noi am dorit doar să ajutăm. Unele din textele cărții au fost amendate de CNA (Consiliului Național al Audiovizualului). Noi gândim diferit. Ideea apariției cărții a fost una pragmatică și îi aparține SRS-ului, anume Nașului presei din România”, a punctat Cozmin Gușă.

În completare, alt semnatar spune că: ”Odată cu apariția acestui război, pe care noi l-am văzut încă din vara anului trecut (2021), acum vorbim de sistrugerea echilibrului euro-asiatic. Nu este Ucraina miza iar Rusia pune în aplicare planul asiatic de a crește ca Putere. Pentru România este important de cunoscut că trebuie să aibă un lider care să înțeleagă fluxurile economice adevărate, dacă nu vom ajunge la să nu contăm. Donbasul este cheia pentru un important flux economic și de mărfuri și așa că se vede importanța Mării Negre iar, anul 2024, va fi fundamental pentru viitorul României. Ne aflăm în fața unui pericol uriaș și interesele sunt maxime”, sintetizează și H.D. Hartmann.

La unison, și într-o veritabilă atmosferă diplomatică, fără ocolișuri și subtilități, participanții au tras semnale de alarmă în legătură cu deterioarea și agravarea realităților economice, sociale și democratice.

Lumea construită de America va fi demolată tocmai de ea, asta în lupta cu Rusia

Adrian Severin, fost ministru de Externe al României avertizează că, acum, acest război nu face decât să ducă la distrugerea realităților politice, democratice și de libertate din întreaga lume iar armele nu reprezintă o soluție.

”Acum se lansează o carte și nu povestim noi cuprinsul ei. Este o ocazie pentru a formula câteva teze și formule. Aș remarca că autorii acestui volum sunt pentru Pace, Libertate. Nu există soluție militară la această criză deoarece altfel totul merge spre distrugere… Nu servește Rusiei, care va fi epuizată militar și Statele Unite ale Americii asta urmăresc… Rusia nu este în stare să ducă acest conflict, apoi, în lumea noastră euro-atlantică și tot ceea ce am construit ca democrație, economie de piață, economie mondială sau globalizare vor fi pierdute… Lumea construită de America va fi demolată tocmai de ea, asta în lupta cu Rusia. În acest context, Uniunea Europeană va fi pusă pe butuci… Acest război duce către demolare și despre aceasta este vorba în această carte. Liderii lumii se comportă cu iresponsabilitate iar democrația este bolnavă, dacă nu este moartă și asta pentru că avem lideri slabi”, a conchis Adrian Severin, fost ministru de Externe.

Așadar, această apariție editorială de marcă, intitulată ”Războiul din Ucraina”, semnată de un grup select format din marcanți jurnaliști și analiști este prima de gen din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *