Prima pagină » Economic Local » Dosarele pentru ajutorul de încălzire se pot depune și în noul an
Dosarele pentru ajutorul de încălzire se pot depune și în noul an

Dosarele pentru ajutorul de încălzire se pot depune și în noul an

03 ian. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Cei care nu au reușit să depună dosarele pentru ajutorul de încălzire o pot face și începând din ianuarie 2020. Direcția de Asistență Socială continuă acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece. Limitele de venituri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinței cu agent termic în sistem centralizat sunt: 0 – 786 lei/membru de familie pentru familii; 0 – 1,082 lei pentru persoana singură. Compensația se acordă prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, în funcție de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură.

Se acordă un procent de 15 la sută din factură

În afară de procentele stabilite pentru ajutoarele din bugetul de stat, ajutoare se oferă și prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 435/2011, privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței familiilor și persoanelor singure domiciliate în Municipiul Iași. Astfel, au fost stabilite procente suplimentare acordate pe tranșe de venituri, din bugetul local, în limita maximă admisă ca venit net/membru de familie pentru persoana singură, iar pentru familii s-a mărit plafonul de acordare până la limita de 1.000 lei/membru de familie. Procentul stabilit drept compensare procentuală este de 15 la sută din suma datorată pentru agentul termic consumat pentru încălzirea locuinței.

Compensația este o sumă fixă

Pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinței cu gaz metan, energie electrică, lemne sau combustibili solizi, limitele de venit sunt 0 – 750 lei/membru de familie. Compensația este o sumă fixă, în funcție de venitul mediu pe membru de familie sau persoana singură, dar nu mai mult de consumul lunar efectiv.
Cererea și declarația pe proprie răspundere, însoțite de actele doveditoare privind identitatea, veniturile și starea de proprietate/închiriere/folosință, se depun la sediul Direcției de Asistență Socială Iași, din strada Mitropolit Varlaam, nr. 54, în intervalul orar 8:30 – 12:30, în zilele de luni și marți, respectiv în intervalul orar 12:00 – 16:00 în ziua de joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024