Prima pagină » Actualitate » Dosar penal pentru un poliţist local din Buzău. Agentul a furat o sticlă cu vin dintr-un magazin
Dosar penal pentru un poliţist local din Buzău. Agentul a furat o sticlă cu vin dintr-un magazin

Dosar penal pentru un poliţist local din Buzău. Agentul a furat o sticlă cu vin dintr-un magazin

13 mai 2021, 10:19,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Incident ruşinos produs la Buzău. Un poliţist local a fost prins în timp ce a sustras o sticlă cu vin dintr-un magazin din municipiu.

Omul legii a fost văzut de agentul de pază în timp ce a încercat să treacă de casa de marcat cu o sticlă cu vin în mână, fără să o achite.

Reacţia poliţistului local din Buzău care a încercat să fure o sticlă cu vin

Angajatul magazinului care era responsabil de pază acestuia a chemat de urgenţă Poliţia în momentul în care la ieşirea din incinta agentul nu a plătit bunul pe care şi l-a însuşit.

Mare le-a fost mirarea forţele de intervenţie când au descoperit că bărbatul care a furat sticla cu vin de peste 30 de lei era colegul lor.

Pe numele poliţistului local s-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, deşi susţine în continuare că a uitat să plătească sticla cu vin.

Un polițist din București nu a putut interveni la un caz pentru că se afla la pensat

Un alt incident rușinos în care protagonistul este un polițist a fost înregistrat în Capitală, în data de 27 aprilie 2021. Un agent de poliție din cadrul Secției nr. 23 de Poliţie din Bucureşti a fost cercetat disciplinar după ce interesele personale au primat în detrimentul responsabilităților asumate la locul de muncă. Acesta s-a dus la pensat în timpul programului.

Poliţistul care efectua o patrulă mixtă cu un jandarm, nu a putut interveni la o urgență sesizata pentru că s-a dus la pensat.

Jandarmul și-a reclamat colegul de muncă că a mers la pensat

Colegul de patrulă mixtă, jandarmul, l-a reclamat pe colegul său polițist după ce a trebuit să ofere explicații în fața superiorilor săi. Cele relatate de jandarm au fost confirmate și de către cosmeticiana care l-a pensat pe polițist.

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privind un incident în care a fost implicat un agent de poliție aflat în patrulă mixtă cu un jandarm, pentru corectă și completa informare a opiniei publice, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele clarificări: Subofițerul jandarm, aflat în patrulă cu agentul de poliție de la Secția 23, care s-a deplasat la un salon de cosmetică în timpul programului de lucru, a acționat conform procedurilor legale și a raportat ierarhic incidentul pentru clarificarea și dispunerea măsurilor corective care se impun în astfel de situații de către comisia de control stabilitată în acest scop”, a declarat Jandarmeria Capitalei.

Ca răspuns, agentul de la Poliția Sector 3 a Capitalei a motivat că nu a părăsit zona de patrulare. Incidentul s-ar fi produs în data de 23 ianuarie 2021, potrivit bugetul.ro.

Potrivit raportului dat de sergentul-major către conducerea Batalionul 1 Jandarmi, agentul de poliție a părăsit zona de competență pentru a merge în zona Dristor, „unde polițistul s-a pensat”.

Un alt caz în care un agent de poliție a fost cercetat disciplinar s-a înregistrat în luna ianuarie, mai exact pe 18. Un poliţist din cadrul Secţiei 4 de Poliţie din Timişoara a fost cercetat disciplinar de către Biroul Control Intern al Poliţiei Timiş, după ce pe o reţea de socializare au fost publicate o serie de postări care evidenţiau un comportament neadecvat al acestuia faţă de subalterni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *