Prima pagină » Titlurile zilei » Dosar penal pe numele unui angajat de la Primăria Iași! Victor Lefter este căutat de procurori din cauza unei vile de 150.000 de euro. Acuzații grave aduse de un afacerist înșelat – FOTO

Dosar penal pe numele unui angajat de la Primăria Iași! Victor Lefter este căutat de procurori din cauza unei vile de 150.000 de euro. Acuzații grave aduse de un afacerist înșelat – FOTO

14 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afaceristul Victor Lefter s-a trezit cu dosar penal după ce nu ar fi onorat un contract de schimb încheiat cu alt afacerist din Iași, Lucian Ailenei. În baza promisiunii de schimb, Lucian Ailenei a făcut o serie de achiziții în valoare de 30.000 de euro. Acuzațiile sunt de abuz de încredere și instigare la fals intelectual

Probleme penale pentru Victor Lefter, în vârstă de 72 de ani, membru în consiliile de administrație ale societăților Servicii Publice Iași SA și Termoservice SA, aflate în directa subordonare a Primăriei Iași. Totul a început în anul 2020, când Victor Lefter i-a propus afaceristului Lucian Ailenei, cu care se cunoștea de aproape 20 de ani, un schimb de proprietăți. Mai precis, Victor Lefter deținea o vilă pe șoseaua Bucium, nr. 82, evaluată la 150.000 de euro. Lucian Ailenei oferea în schimbul proprietății mai multe loturi cu o suprafață de 1 hectar, amplasate în intravilanul comunei Bârnova. Zis și făcut. A fost semnat un antecontract între cele două părți pentru realizarea schimbului. Între timp, Lucian Ailenei a cumpărat tâmplărie, instalații sanitare, de aproape 30.000 de euro, ca până la urmă să afle că Victor Lefter vrea să vândă casa pentru că avea nevoie de bani lichizi.

„El a aflat că negociam pentru o casă în Copou. Între noi nu erau probleme de încredere, ne cunoșteam de 20 de ani, era cât pe ce să-mi fie naș. Am apucat să cumpăr ușă de garaj, tâmplărie, centrală termică. Am constatat că imobilul era foarte mare, avea 340 de metri pătrați. Am vorbit cu cineva din București să o închiriez, pentru o grădiniță. La un moment dat, Victor Lefter spune că a găsit pe cineva care-i dădea 90.000 de euro”, a precizat Lucian Ailenei.

Victor Lefter a pus două persoane să-l execute ca să nu-i dea vila lui Lucian Ailenei

Victor Lefter era disperat în plină pandemie să facă rost de bani. Însă nu putea să vândă proprietatea din Bucium, pentru că avea cartea funciară blocată de Lucian Ailenei. În contractul de schimb, era trecută și o clauză prin care Victor Lefter se obliga să plătească daune de 150.000 de euro, în cazul în care tranzacția nu era perfectată. Păgubitul a arătat că Victor Lefter a venit cu doi creditori care i-au executat vila.

„În luna noiembrie 2020, Neculai Canur, angajat al societății Vicom SRL, controlată de Victor Lefter, împrumută societatea cu 38.000 de lei, sumă ce trebuia returnată în zece zile. A mai apărut și a doua persoană care a solicitat returnarea unui împrumut de 500.000 de euro. Problema este destul de gravă pentru că la Cadastru i-a determinat să șteargă interdicțiile notate de mine. Executorul nu m-a notificat când s-a făcut executarea. După ce vila a fost executată în contul datoriei, noul proprietar l-a mandatat pe Victor Lefter să vândă vila cu 90.000 de euro unui basarabean. Și așa toții banii au rămas la el. El s-a speriat în pandemie că va fi o cădere a pieții imobiliare”, mai spune bărbatul înșelat.

De precizat că executorii judecătorești vor să valorifice și vila lui Ioan Pârău, proprietarul companiei Totalgaz Industrie.

Victor Lefter: „E mână-n mână cu poliția”

Declanșarea urmăriri penale s-a realizat la începutul lunii februarie 2021. Victor Lefter va fi nevoit să ofere explicații procurorilor.

„Dosarul cu nr. 1157/P/2021 se află în lucru la IPJ Iași, SICE, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, prev. de art.239 alin.1 C.p., instigare la fals intelectual, prev. de art.52 C.p, rap. la art.321 alin1 C.p. La data de 04.02.2021, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem”, se arată în ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Contactat telefonic, Victor Lefter susține că Lucian Ailenei ar avea influență în rândul polițiștilor și al procurorilor.

„Domnule, Ailenei este un ordinar care plătește peste tot. Este un golan. E mână-n mână cu polțiștii, cu procurorii. Scrieți ce vreți, eu nu am ce să comentez”, a spus Victor Lefter fără să ofere explicații legate de acuzațiile lui Lucian Ailenei.

Conform ultimei declarații de avere, Victor Lefter deține 2.802 metri pătrați de teren în municipiul Iași, un apartament de 55 metri pătrați și un spațiu comercial de 180 metri pătrați. Nu în ultimul rând, deține un autoturism marca Mercedes GLE 240, fabricat în 2017. În 2019 a vândut un spațiu comercial cu 78.000 de euro. Victor Lefter apare cu două conturi în bănci cu depozite în valoare de 225.000 lei. Din cele două consilii de administrație primește indemnizații lunare ce depășesc 1.000 de euro.

Afaceristul a tranzacționat o clădire din Tudor Vladimirescu pentru care a primit bani și terenuri

La finalul anului 2019, Victor Lefter este prezent în altă tranzacție. La numai 20 de ani, pugilistul ieșean Emilian Ionuț Mâzdrag a făcut un schimb de milioane. A cumpărat firma omului de afaceri Victor Lefter contra sumei de 100.000 de euro. Este vorba despre BDK Corporation SRL, cu sediul social pe strada Sf. Andrei nr.33 – 39. Inițal, Mâzdrag a plătit cu două terenuri în suprafață de 749 și 455 metri pătrați. Suma de 100.000 de euro reprezintă un rest de plată, care a fost efectuat în două tranșe, ultima fiind programată pentru data de 13 ianuarie 2020. Pe lângă societate, pugilistul a primit o clădire cu regimul de înălțime P+1, situată pe bd. Tudor Vladimirescu, chiar lângă căminul studențesc T17. Aici au funcționat mai multe restaurante de tip fast-food.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`