Prima pagină » Actualitate » Dorel la ISU Braşov. Mesajul Ro-Alert „Ursul, băăă”, trimis din greşeală
Dorel la ISU Braşov. Mesajul Ro-Alert „Ursul, băăă”, trimis din greşeală

Dorel la ISU Braşov. Mesajul Ro-Alert „Ursul, băăă”, trimis din greşeală

21 sept. 2021, 11:27,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Dorel pare că se regăseşte peste tot în România. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brașov au reacționat imediat, marți, 21 septembrie 2021, după ce a fost transmis un mesaj Ro-Alert mai puțin obișnuit. Mesajul începea cu „Ursul, băăă”.

„URSUL, BĂĂĂ. Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejărișului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă, dacă nu este absolut necesară” – a fost mesajul RoAlert transmis.

Mesaj Ro-Alert devenit viral. Un angajat ISU Braşov a făcut o eroare

După ce mesajul amuzant a devenit viral, reprezentanții ISU Brașov au transmis faptul că a fost o eroare modul de comunicare, dar scopul preventiv a fost atins.

„Scopul mesajului a fost de a informa cetățenii județului Brașov cu privire la prezența ursului pe strada Stejărișului, pentru a evita deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic. Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adăugat cuvintele . Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populația a înțeles conținutul și scopul preventiv al mesajului”, au transmis cei de la ISU Brașov.

În România urșii intră des în interacțiune cu oamenii

În România este un întreg fenomen al urșilor care intră în interacțiune cu oamenii. În zonele împădurite din România au fost văzuți zeci de urși care coboară până în satele locuite. Acest lucru se datorează în special micșorării habitatului lor natural. De exemplu, la Predeal, un schior a filmat un pui de urs în timp ce era pe pârtie. Un alt caz, de această dată șocant s-a produs în județul Nemț unde un urs care a fost eliberat după zeci de ani de captivitate se învârtea în cerc.

Organizaţia nonguvernamentală AMP Libearty – Bear Sanctuary a postat un filmuleţ pe o reţea de socializare în care se poate vedea că ursul Ina se invarste în cerc. Femelă a fost crescută în captivitate şi ţinută într-o cușcă timp de 20 de ani. Asociația trage un semnal de alarmă referitor la impactul psihologic pe care captivitatea îl are asupra animalelor. Aceştia spun că spatiile mici sunt un rău real pentru animale și că imaginile prezentate de aceştia stau mărturie.

Un călugăr a fost atacat de urs în pădure

Luni, 12 iulie 2021, în jurul ore 19:30, un călugăr de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din Suceava, a fost mușcat de un urs! Bărbatul are 34 de ani și a plecat de la mănăstire în pădurea din apropiere pentru a culege niște ciuperci. După ce a mers câțiva metri prin pădure, călugărul a observat un pui de urs, s-a uitat în jur să vadă dacă ursoaica este prin apropiere și s-a apropiat de acesta.

După ce s-a jucat câteva minute cu puiul, din senin a apărut ursoaica și l-a atacat pe bărbat. Acesta a fost neputincios în fața animalului, dar, ca prin minune, a scăpat cu viață. Călugărul a reușit să scape din ghearele ursului și a reușit să fugă. Acesta a reușit să ajungă la mănăstire și a sunat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj medical, iar bărbatul a fost transportat la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde a primit îngrijiri medicale. Călugărul a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru a i se administra antirabicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *