Prima pagină » Local » „Dorel” de la ApaVital a lăsat fără curent cetățenii de la câteva blocuri din Iași! Cât mai durează lucrările în zonă

„Dorel” de la ApaVital a lăsat fără curent cetățenii de la câteva blocuri din Iași! Cât mai durează lucrările în zonă

28 iul. 2022, 02:00, 1 ,
Emanuela Băluță, în Local

De mai bine de o lună, echipele ApaVital tot încearcă să remedieze o avarie la una dintre conductele lor de alimentare cu apă, situată pe stradela Grădinari, nr. 17. Situația i-a exasperat pe locatarii din zonă, deoarece blocurile le sunt lăsate în mod constant fără apă. Mai mult decât atât, „Dorel” de la ApaVital i-a lăsat fără curent pe ieșenii care locuiesc acolo

Nu este prima dată când lucrările ApaVital deranjează locuitorii din cartierele Iașului. Tot în cursul acestui an, în Păcurari, pe strada Varianta Rediu, locatarii imobilelor au fost disperați de problemele create de echipele companiei ce au stricat carosabilul.

„Dorel” de la ApaVital a lăsat fără curent ieșenii

De mai bine de o lună, echipele de la ApaVital efectuează lucrări de reparație la una dintre conductele de alimentare cu apă. Multiplele intervenții ale echipajelor companiei creează inconveniente, deoarece apa este oprită destul de des. Sătul de disconfortul creat, unul dintre locatarii de pe stradela Grădinari, nr. 17, s-a plâns de o situație exasperantă din zonă. Mai mult decât atât, în cursul zilei de miercuri, 27 iulie 2022, unul dintre angajații furnizorului de apă al Iașului a comis o eroare, rupând un fir de electricitate și lăsând blocurile B3 și B4 fără curent.

„Echipele ApaVital lucrează de aproximativ o lună de zile pe stradela Grădinari, nr. 17, la B6, lăsând, în mod regulat, cartierul fără apă. În momentul de față, avem 3 cratere făcute de dumnealor. Lucrătorii lor au rupt și cablurile de energie electrică”, a explicat un locatar.

Purtătorul de cuvânt al ApaVital, Răzvan Manolache, a oferit detalii referitoare la această situație. El a confirmat că, în luna iulie a anului 2022, în zona menționată anterior, au avut loc 4 intervenții ale echipelor de muncitori ai companiei. Este vorba despre o conductă de azbociment, veche de 50 de ani și care necesită înlocuire.

„Doar în ultima lună a acestui an, ApaVital s-a confruntat cu un număr de 4 avarii, în stradela Grădinari, apărute la o conductă din azbociment, de 150 mm diametru. Având în vedere vechimea acestei conducte – de aproximativ 50 de ani – și gradul avansat de uzură, s-a luat decizia înlocuirii conductei, pe o porțiune de 120 de metri, etapizat, cu finanțare din surse proprii ale ApaVital”, a precizat Răzvan Manolache.

Eroarea comisă de angajatul ApaVital, care a lăsat cele 2 blocuri fără curent electric, a fost remediată, în cele din urmă, fiind sesizați reprezentanții Delgaz Grid.

„În ceea ce privește avarierea unui cablu electric din zonă, situația s-a înregistrat astăzi, 27 iulie 2022, în timpul efectuării lucrărilor în zonă, în condițiile în care cablul electric nu era prevăzut cu o semnalizarea corespunzătoare. Pentru a rezolva problema, a fost anunțată societatea Delgaz Grid, care a trimis o echipă de intervenție pentru a remedia avaria apărută la rețeaua electrică”, a adăugat purtătorul de cuvânt ApaVital.

În cât timp vor fi finalizate lucrările

Legat de multiplele lucrări de remediere a avariilor din zonă, Răzvan Manolache a menționat că se așteaptă ca acestea să fie încheiate în următoarele 2 săptămâni.

„Odată cu finalizarea lucrărilor de înlocuire a conductei vechi, uzate, din zona menționată, preconizate a se încheia în aproximativ două săptămâni, utilizatorii noștri vor beneficia de servicii de calitate, furnizate în regim continuu”, a explicat purtătorul de cuvânt ApaVital.

Acesta a menționat și că remedierea acestui de tip de probleme atrage după sine și întreruperea apei, dar că cetățenii se pot informa în legătură cu ele de pe site-ul oficial al companiei.

„Din păcate, remedierea avariilor care apar și executarea etapizată a lucrărilor de înlocuire ale conductei din azbociment impun și operațiuni de întrerupere a furnizării apei către utilizatorii din zonă, anunțate prin intermediul site-ul propriu în vederea informării utilizatorilor şi preluării de către presa locală. ApaVital regretă astfel de situații neplăcute, de sistare a furnizării apei, și dă asigurări că echipele de intervenție depun eforturi susținute pentru a reduce la minimum perioadele de întrerupere a apei”, a explicat Răzvan Manolache, în legătură cu situația creată de un „Dorel” de la ApaVital care a lăsat fără curent cetățenii de la mai multe blocuri.

Comentarii
  • Tatu Lautaru

    I-ati schimbat numele lui Tatu Lautarul in Dorel? Numai Lautarul putea sa faca asemenea dezastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *