Dorada prăjită. Cum să cureți corect peștele de solzi?

26 ian. 2023, 14:00
BZI.ro, în Culinar

Dorada prăjită la tigaie este delicioasă, ușor și foarte rapid de pregătit. Dorada este un pește incredibil, fiind pe gustul tuturor. Este perfect pentru prânz sau cină și este minunat când este servit cu legume. Puteți prăji dorada doar cu condimente sau puteți folosi sare și piper.

De asemenea, vom folosi făină de grâu pentru crusta crocantă. Serviți dorada cu diferite legume sau salate ușoare sau serviți-o cu orez pentru un prânz consistent și gustos. Asigurați-vă că gătiți peștele prăjit pe placul tuturor invitaților. Pentru a pregăti acest pește, desigur aveți nevoie de dorada, o lingură de condimente obișnuite, o lingură de condimente pentru pește. Pentru prăjire veți avea nevoie de făină de grâu aproximativ 4 linguri, ulei 4 linguri și suc de lămâie. După gust puneți sare și piper.

Dorada prăjită la tigaie fără făină. Rețetă ușoară pentru gospodinele începătoare

Pentru a pregăti felul de mâncare se decojește dorada înainte de a fi gătită. Desfaceți burta. Scoateți toate măruntaiele. După aceea, clătiți bine interiorul de sânge. Tăiați cu grijă branhiile pentru a nu deteriora capul peștelui.

Turnați uleiul într-un bol mic. Se adaugă piperul negru, ierburile din provincie, sarea și sucul de lămâie. Se amestecă. Puneți dorada într-un castron. Se unge interiorul și exteriorul cu marinata. Puneți bolul în frigider timp de 30 de minute. Bineînțeles, dacă aveți timp, puteți prelungi marinata timp de 5 ore sau mai mult.

Puneți peștele într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea-soarelui. Se rumenește pe ambele părți timp de 3 minute, fără a o acoperi. Prăjiți întotdeauna la foc mic, pentru a nu se arde la exterior și a rămâne crud în interior.

Cât de bun este acest fel de mâncare? Secrete pentru condimentarea peștelui

Dorada la tigaie are un gust la fel de bun ca și dorada copt la cuptor. Poate părea dificil să gătești pește într-un mod simplu și gustos, dar acest fel de mâncare necomplicat are, de asemenea, propriile subtilități și nuanțe. În primul rând, peștele trebuie să fie mai întâi proaspăt. Al doilea este rețeta pe care o alegeți. Până acum câțiva ani, acest pește nu era disponibil pe piața noastră.

Situația s-a schimbat în ultimii ani. Dorada a început să apară din ce în ce mai mult în supermarketuri la un preț rezonabil. De atunci, cererea pentru acest pește gustos a crescut de mai multe ori. Gospodinele au început să se întrebe cum să gătească delicios dorada.

Acestea se întrebau cât timp să îl prăjească, cum să îl prăjească în mod corespunzător, precum și să caute rețete interesante pe internet. Toate rețetele de dorada prăjit pot fi împărțite în rețete pentru dorada întreg, felii și fileuri.

Unele rețete pentru dorada prajită la tigaie sugerează să nu se adauge ulei vegetal, argumentând că peștele este deja unsuros. Dorada prăjit fără ulei este mai dietetic, dar nu la fel de gustos. Pentru a obține un pește suculent și aromat, acesta este adesea prăjit cu usturoi, cimbru, rozmarin și busuioc. Aceste ierburi sunt ascunse în interiorul burții de pește. Adesea, peștele este marinat în sosuri și marinate dulci și acre și apoi prăjit în făină sau fără ea. Dorada este delicios în pane, aluat sau pesmet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *