Un dop de ceară poate fi scos cu apă oxigenată. Medicamentul este foarte bine cunoscut pentru proprietățile sale antiseptice. Este bun pentru diverse tăieturi, abraziuni și alte leziuni ale pielii, oprind sângele. Este, de asemenea, cunoscut pentru curățarea cosmetică a canalului auditiv și pentru îndepărtarea dopurilor de ceară din ureche.
Peroxidul de hidrogen în ureche este, de asemenea, folosit ca tratament pentru răceli. Peroxidul ajută organismul să lupte împotriva diferitelor virusuri și infecții care afectează sistemul imunitar uman. Acest produs de farmacie este destul de ieftin și ușor de utilizat. Acești doi factori sunt cei care fac ca peroxidul de hidrogen să fie accesibil unui public larg. Utilizarea peroxidului de hidrogen în ureche, în ciuda prețului său scăzut, poate vindeca în mod eficient multe probleme cu canalul auditiv.
Dop de ceară scos cu apă oxigenată. Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului
Mulți oameni nu știu cum să curețe urechile cu peroxid de hidrogen. Bineînțeles, beneficiile peroxidului de hidrogen sunt dovedite. Dar, există și opinia că produsul poate reprezenta o amenințare pentru cavitatea urechii interne și chiar pentru timpan. Trebuie remarcat faptul că peroxidul de hidrogen vândut în toate farmaciile are o concentrație foarte mică de 3% și 5%.
Prin urmare, produsul nu poate prezenta niciun pericol, nici pentru părțile interne ale urechii, nici pentru cele externe. De asemenea, nu este adevărat nici faptul că ceara din urechi nu poate fi curățată cu acest produs, deoarece ceara servește drept strat protector natural. De fapt, ceara este concepută pentru a păstra praful, diverse impurități și bacterii în interiorul cojii.
Prin urmare, merită să îl îndepărtați în mod regulat pentru a preveni pătrunderea bacteriilor în interiorul urechii. Să analizăm mai îndeaproape cum să vă curățați urechile cu peroxid de hidrogen. Iată instrucțiunile pentru curățarea urechilor cu peroxid de hidrogen:
Luați un tampon subțire de bumbac și înmuiați-l în peroxid de hidrogen 3%. Dacă pielea din interiorul cavității urechii este sensibilă, trebuie să diluați peroxidul de hidrogen în părți egale cu apă. Apoi, luați acest tampon și puneți-l în ureche. Lăsați-l acolo timp de 5 minute. Apoi îndepărtați tamponul și curățați ușor urechea cu tampoane de bumbac. Dacă vă curățați în mod regulat urechile cu peroxid de hidrogen, puteți apoi să ștergeți pur și simplu interiorul urechii cu un tampon subțire înmuiat în peroxid.
Cum să speli cavitatea urechii? Metoda corectă de a introduce lichidul
Dacă în cavitatea urechii s-a acumulat multă ceară, este necesară o curățare mai bună, spălarea. Astfel, trebuie să luați 20 de picături de peroxid de hidrogen 3% și diluați-le cu o lingură de apă curată. Se picură soluția obținută în fiecare ureche, pe rând, câte 5-10 picături. Așteptați 7 minute.
Apoi înmuiați un tampon de bumbac în apă caldă și îndepărtați ceara înmuiată din canalul urechii. 3-4 dintre procedurile de mai sus sunt suficiente pentru a elimina complet excesul de ceară din canalul auditiv.
Înainte de a începe îndepărtarea dopului de ceară din ureche, acesta trebuie să fie înmuiat, astfel încât bețișoarele de bumbac să nu-l poată împinge mai departe în ureche. Luați o seringă curată, fără ac, și umpleți-o cu peroxid de hidrogen de 3%. Înclinați-vă capul într-o parte și puneți 10 picături de peroxid de hidrogen într-o ureche, astfel încât lichidul să curgă în interiorul urechii.
Un dop de ceara poate fi ușor scos cu apă oxigenată. Dacă în interior se aude un șuierat caracteristic și o explozie de bule. Acest lucru înseamnă că bușonul de ceară se înmoaie. După 10 minute vă puteți îndrepta capul. Peroxidul de hidrogen cu părți din dop va începe să curgă. Folosiți un tampon de bumbac pentru a îndepărta ușor totul. Apoi, uscați urechea cu o cârpă uscată și folosiți tampoane de bumbac înmuiate în apă caldă pentru a curăța lobul urechii.