Prima pagină » International » Donald Trump, victorie împotriva FBI. Agenții federali recunosc că au luat documente personale

Donald Trump, victorie împotriva FBI. Agenții federali recunosc că au luat documente personale

30 aug. 2022, 09:22,
în International

Donald Trump a obținut o primă victorie în procesul împotriva FBI. Agenții federali au recunoscut faptul că de la casa fostului președinte au ridicat şi unele documente personale care erau protejate de confidențialitate avocat-client.

FBI a făcut o serie de percheziții la Donald Trump acuzându-l pe fostul președinte al SUA că a luat, în momentul în care a plecat de la Casa Albă, mai multe documente secrete pe care trebuia să le predea la Arhivele Naționale SUA.

Donald Trump a înregistrat o primă victorie împotriva FBI

Agenții FBI au descins la casa lui Donald Trump din Florida de unde au luat sute de documente care ar fi trebuit, potrivit oamenilor legii, predate la Arhivele Naționale. Fostul președinte al SUA a susţinut că tot planul este pus la cale pentru a-l împiedica să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale SUA. Așadar, după toate aceste lucruri, fostul președinte a înregistrat o victorie împotriva FBI pentru că agenții au recunoscut că în timpul perchezițiilor au luat o serie de documente care beneficeau de protecția client-avocat:

” Un număr limitat de materiale au fost identificate ca având, în mod potenţial, informaţii privilegiate avocat-client. ” a precizat Departamentul de Stat din SUA

Fostul președinte a cerut de mai multe ori celor de la FBI să-i returneze documentele care au caracter privat și care sunt protejate de legea aflată în vigoare. Donald Trump a cerut instanțelor să pună un expert independent care să evalueze documentele pe care cei de la FBI le-au luat din casă în timpul perchezițiilor.

Donald Trump acuză FBI de incompetență și rea credință

Donald Trump a avut o intervenție dură în spaţiul public în momentul în care ofițerii FBI au percheziționat reședința fostului președinte. Acesta a lansat acuzații dure către FBI acuzându-i pe aceștia că au interese obscure și că vor să-i pună piedică pentru alegerile prezidențiale viitoare. În schimb, cei de la FBI au publicat un raport care arată ce tip de documente au fost ridicate de la vila fostului președinte. Așadar, conform sursei citată, FBI ar fi ridicat aproximativ 15 cutii cu documente ce conţineau peste 184 de documente clasificate din categoriile ”secrete”, ”ultrasecrete” sau ”date confidențiale”. Ba mai mult, fostul președinte american Donald Trump a cerut că alegerile prezidențiale din 2020 să fie imediat declarate ireversibil compromise și să se organizeze un nou scrutin. Trump a lansat acest apel luni, pe contul său de pe platforma de socializare Truth Social.

„Acum a devenit definitiv clar că FBI a îngropat povestea laptopului lui Hunter Biden înainte de alegeri pentru că știau că, dacă nu ar fi făcut acest lucru, Trump ar fi câștigat cu ușurință alegerile prezidențiale din 2020. Aceasta este o înșelătorie uriașă și o interferență electorală la un nivel nemaiîntâlnit în această țară. Soluția este declararea unui câștigător real sau, cel puțin, declararea alegerilor din 2020 ireversibil compromise și organizarea de noi alegeri!”, a scris Trump.

În schimb, Donald Trump a explicat faptul că documentele ridicate de către FBI au fost declasificate în perioada în care acesta era președinte al SUA. Donald Trump a cerut publicarea tuturor documentelor invocate pentru emiterea mandatului de efectuare a percheziţiei la reşedinţa sa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`