Donald Trump, promovat pe Facebook de persoane din România! Compania americană a închis circa 120 de conturi. Conform unul raport al companiei americane, joi seară, compania Facebook a anunțat că a închis aproximativ 120 de conturi din România, care aveau ca scop promovarea președintelui american, Donald Trump. Conform platformei de socializare, indivizii care se ascundeau în spatele rețelei, se recomandau ca fiind cetățeni din Statele Unite.
Persoane din România promovau președintele american, Donald Trump
Personele respective erau active pe paginile de Facebook și de Instagram, pentru sprijinirea peședintelui american. S-a descoperit existența a 120 de conturi, care funcționau în România și care au fost închise.
Conform înștiințării făcute pe facebook, această rețea îl susținea pe Donald Trump pentru realegerea lui în funcția de președinte. În confomitate cu raportul prezentat pe Facebook, au fost închise 35 de conturi de Facebook, 88 de conturi de Instagram și 3 pagini dedicate președitelui Statelor Unite.
„Activitatea avea originea în România și se concentra pe SUA. Am descoperit această rețea în contextul investigației noastre privind comportamentul suspect, coordonat și neautentic de dinaintea alegerilor din 2020 în Statele Unite”, se precizează în raport.
Compania americană mai adaugă faptul că persoanele din spatele acestor conturi se dădeau cetățeni americani și amplificau conținutul lor, iar unii dintre ei se ocupau de pagini ai susținătorilor președintelui Trump.
„Această rețea publica (conținut, n.red.) despre știrile și evenimentele din SUA, inclusiv despre alegerile care urmează în noiembrie, despre campania lui Trump și sprijinul care ar proveni pentru el din partea persoanelor afro-americane, despre ideologia conservatoare, convingeri creștine și Qanon (o organizație conspiraționistă de extremă-dreapta)”, se mai arată în raportul Facebook.
În iulie, cele două platforme au dezactivat peste 1.000 de conturi identificate ca fiind „neautentice” în comportamentul lor, care urmăreau păcălirea publicului.
Ce susţine Donald Trump despre explozia din Beirut
Oficialii americani contrazic autoritățile libaneze, care susțin că nu există vreo dovadă că a fost vorba de un atac.
În urma exploziei care s-a produs marți, 5 august 2020, în Beirut, cel puțin 78 de persoane au murit, iar alte 4.000 de persoane au fost rănite.
„M-am întâlnit cu unii dintre marii noştri generali … par să creadă că a fost un atac, a fost un fel de bombă”, a afirmat preşedintele Donald Trump.
Zeci de mașini au fost distruse, balcoanelor blocurilor din apropiere s-au prăbușit pur și simplu, iar pe o rază de câteva sute de metri se înregistrează daune materiale semnificative. Presa relatează că locuințe aflate și la 10 kilometri distanță ar fi fost afectate de suflul exploziei, în timp ce unele surse spun că deflagrația a fost resimțită și în Cipru, la aproximativ 200 de kilometri distanță.
O jurnalistă spune că, spre seară, Beirutul era un adevărat haos
„Străzile erau acoperite de sticlă, la propriu. Ambulanţelor le era greu să circule. Erau cărămizi peste tot”.
Ce este azotatul de amoniu
Azotatul de amoniu se foloseşte, în general, pentru îngrăşăminte agricole, dar şi ca explozibil.
Şansele ca azotatul de amoniu să explodeze sunt foarte mari atunci când acesta intră în contact cu focul, iar atunci când explodează, elimină gaze toxice, inclusiv oxizi de azot şi amoniac.
Azotatul de amoniu trebuie să fie depozitat în spaţii foarte sigure, rezistente la foc.