Prima pagină » International » Donald Trump, primul președinte american condamnat penal. Ce se va întâmpla cu candidatura sa la alegerile prezidențiale – VIDEO

Donald Trump, primul președinte american condamnat penal. Ce se va întâmpla cu candidatura sa la alegerile prezidențiale – VIDEO

31 mai 2024, 10:30, 2 ,
în International

Donald Trump a devenit primul președinte american care a fost condamnat pentru o infracțiune, joi, când 12 jurați l-au găsit vinovat la toate cele 34 capete de acuzare. Jurații au constatat că liderul republican a falsificat documente pentru a ascunde plățile făcute pentru a-i cumpăra tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, cu care ar fi avut o relație – lucru negat de Trump. Pedeapsa urmează să fie anunțată în iulie, iar Trump va face în orice caz apel.

Înainte de a părăsi sala de judecată, un Donald Trump roşu la faţă şi încruntat, a dat mâna scurt cu fiul său Eric. Atât tatăl, cât şi fiul păreau supăraţi.

Un lucru important: O condamnare penală definitivă nu ar invalida în niciun caz candidatura sa la alegerile din 5 noiembrie și, cel mai probabil, nici nu ar veni înainte de data scrutinului din noiembrie.

Iată ce urmează după verdictul de vinovăție al lui Trump

După decizia juriului, pedeapsa va fi anunțată de judecător, pe 11 iulie. Experții spun că șansele ca Trump să primească o pedeapsă cu executare sunt mici. Justiția din SUA prevede pentru astfel de fapte închisoare de la 1 la 4 ani.

Orice pedeapsă va consta probabil în sancțiuni financiare, eliberare condiționată, muncă în folosul comunității sau o combinație a acestora.

În acest timp, fostul președinte va ataca decizia juriului. Chiar înainte de începerea selecției juraților, în urmă cu câteva săptămâni, echipa juridică a fostului președinte Donald Trump își pregătea strategia pentru apel, potrivit CNN.

Echipa de avocați a lui Trump va aduce probabil argumentul că clientul lor nu ar fi putut niciodată să aibă parte de un proces corect în Manhattan.

CNN spune că echipa lui Trump va aduna fiecare obiecție, fiecare posibilă problemă constituțională pe care o pot ridica în fața unei curți de apel.”

Avocatul lui Trump, Todd Blanche, a cerut deja achitarea acuzațiilor, în pofida verdictului, cerere respinsă de judecător.

Judecarea apelului ar putea dura luni sau chiar ani, potrivit experților.

Desfășurarea evenimentelor

02:24-Donald Trump va vorbi vineri la Trump Tower

În timp ce procurorul districtului Manhattan, Alvin Bragg, se adresa joi seară reporterilor, Donald Trump a anunțat pe platforma sa Truth Social că va susține o conferință de presă vineri dimineață.

Trump se va adresa jurnaliștilor mâine la ora 11.00 ET din atriumul Trump Tower, a precizat el, adăugând sloganul său de campanie: „MAGA2024!”.

02:21-Fostul avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, a salutat joi o „zi importantă” pentru statul de drept, după ce fostul președinte republican a fost găsit vinovat în procesul său penal de la New York, potrivit AFP.

„Este o zi importantă” pentru statul de drept și pentru a fi tras la răspundere în fața instanței, a declarat pe X Michael Cohen, un martor-cheie al acuzării la acest proces. „Oricât de dificil ar fi fost acest lucru pentru mine și familia mea, adevărul încă contează”.

02:00-Ce impact va avea condamnarea lui Trump asupra alegerilor?

01:38-La întoarcerea la Trump Tower, Donald Trump a salutat și a ridicat pumnul către mulțimea adunată în fața clădirii.

De asemenea, el a rostit un „Mulțumesc”, înainte de a intra înăuntru.

Mulțimea era amestecată, unii oameni aplaudând, în timp ce alții au strigat „închideți-l”.

După ce a intrat în clădire cu fiul său și anturajul, mulțimea s-a dispersat în mare parte.

01:24-Portalul online pe care campania lui Trump îl folosește pentru a accepta donații, winred.com, pare să fie offline.

Campania Trump a scris pe Twitter: „Atât de mulți americani au fost mișcați să doneze pentru campania președintelui Trump încât paginile WinRed au căzut”, potrivit CNN.

„Lucrăm pentru ca site-ul să fie din nou online cât mai repede posibil”.

01:05-Aliații lui Trump reacționează la verdictul de vinovăție: „Cât de coruptă a devenit Justiția!”

Aliații lui Donald Trump s-au manifestat rapid pe rețelele de socializare, arătându-și susținerea pentru fostul președinte după verdictul de vinovăție al acestuia, potrivit CNN.

Președinta Conferinței Republicane din Camera Reprezentanților, Elise Stefanik, care se pare că se află pe lista scurtă a lui Trump pentru funcția de vicepreședinte, a declarat că verdictul „arată cât de corupt și de măsluit a devenit sistemul american sub conducerea lui Joe Biden”.

00:34-Donald Trump a plecat de la tribunal

Donald Trump, găsit vinovat la New York, a denunțat imediat un proces „măsluit”, o „rușine”, asigurând că „adevăratul verdict” va fi cel al urnelor, cu ocazia alegerilor prezidențiale americane din 5 noiembrie, potrivit AFP.

„Adevăratul verdict va veni pe 5 noiembrie, din partea poporului american”, a declarat el în fața camerelor de luat vederi, într-un coridor al tribunalului din New York, după ce a fost găsit vinovat de toate acuzațiile care i se aduc în acest proces penal.

Înainte de a părăsi sala de judecată, un Donald Trump roşu la faţă şi încruntat, a dat mâna scurt cu fiul său Eric. Atât tatăl, cât şi fiul păreau supăraţi.

00:32-Echipa lui Biden: Există o singură cale de a-l ține pe Trump departe de Casa Alba

„Am văzut astăzi, la New York, că nimeni nu este mai presus de lege”, a reacționat joi un purtător de cuvânt al campaniei lui Joe Biden, după ce fostul președinte Donald Trump a fost găsit vinovat de efectuarea de plăți ascunse către o vedetă porno, potrivit AFP.

„Cu toate acestea, există o singură modalitate de a-l ține pe Donald Trump departe de Biroul Oval: scrutinul. Delincvent sau nu, Trump va fi candidatul republican”, a adăugat Michael Tyler într-un comunicat.

00:24-Fostul președinte Donald Trump a calificat procesul drept o „rușine”, potrivit CNN. Un „proces măsluit”, a acuzat el.

00:20-Judecătorul va pronunța sentința pe 11 iulie

00:07-Jurații l-au găsit pe Trump vinovate de toate cele 34 capete de acuzare

00:05-Jurații intră în sala de judecată

00:02-Donald Trump și avocații săi și procurorii discută ocazional între ei, dar în cea mai mare parte stau nemișcați și așteaptă verdictul.

Judecătorul Juan Merchan, care prezidează procesul lui Donald Trump la New York, a anunțat că juriul a căzut de acord asupra unui verdict.

„Am primit o notă” de la juriu care indică că au convenit asupra unui verdict, a spus judecătorul în primul proces penal al unui fost președinte al SUA.

Juriul a cerut încă 30 de minute înainte de a-și putea anunța decizia.

Juraţii s-au confruntat cu o singură întrebare: se face vinovat fostul preşedinte al Statelor Unite, care aspiră să revină la Casa Albă, de cele 34 de falsificări de documente contabile, menite să ascundă o plată de 130.000 de dolari către actriţa de filme pentru adulți Stormy Daniels pentru a evita un scandal sexual chiar la finalul campaniei sale prezidenţiale din 2016?

Pentru avocatul lui Donald Trump, Todd Blanche, „nu a existat nicio intenţie de fraudă şi nicio conspiraţie pentru a influenţa” alegerile. Iar plata către Stormy Daniels nu a fost decât rezultatul unei „extorcări” suferite de candidatul republican.

Comentarii
  • A fost o zi MINUNATA pentru OMENIRE ! Clona TRAMP CONDAMNATA !

    Se stie ca adevaratul D. Trump a fost ucis in 10 Octombrie 1989 si de atunci i-a luat locul cate o clona la fiecare 3 ani, atat cat supravietuieste orice clona.
    Desenele animate ,,Familia Simson’’ au anticipat de-a lungul timpului multe evenimente importante care
    s-au petrecut intocmai. Una dintre predictii care urmeaza sa se intample este cea in care D.Tamp (clonatul) este deconspirat pe scena de catre moderatorul dezbaterii electorale televizate.
    Predictia din desenele animate arata faptul ca si contracandidatul lui D.Tramp este deconspirat, si ambilor li se scot mastile pentru ca publiucul sa vada ca ambii au mecle de reptila ca Reptila Mama, cea originala, care a fost executata cu doi ani inainte de ,,inmormantarea’’ celei care a fost doar o mascata ca si actualul rege Charles, uneori isi arata adevarata fata de reptila, dar desenul animat ne sugereaza ca ambii candidati in alegerile prezidentiale din SUA Company Rockefeller sunt din aceeasi barca satanista a khabalei. Presa Vanduta mancatoare de kk contracost, vorbeste de „… o zi tristă pentru America”, insa adevarul este ca ea fost o zi MINUNATA pentru OMENIRE. Predictia s-a implinit inainte de a se petrece, pentru ca clona D.Tramp nu va mai ajunge pe scena cu contracandidatul sau Leguma Bideu, care si el va fi arestat inainte de a ajunge la dezbatere. In acest mod i se pune frana clonei Tramp si nu va mai ajunge sa fie ales de americanii idioti ca fiind solutia salvatoare fata de Mosh Leguma Bideu.
    In acest mod oficial si verificabil, Deep State ramane fara candidati la valiza cu butonul nuclear.
    Pentru a impune alte SCURSURI in alegeri nu mai este timp.
    Palariile Rosii conduse de colonelul Kurtz au incendiat cu sistemele incendiare pe bază de termită, o fabrică de arme clandestine Raytheon-DARPA în campusul Raytheon din Tucson, Arizona.
    Specialiștii Comandamentului cibernetic al armatei americane au interceptat o conversație telefonică între o parte neidentificată și secretarul adjunct al Apărării pentru Susținere Christopher Lowman, un discipol Biden, care a fost informat că intrușii au învins securitatea, au ucis șase agenți de securitate și au distrus un hardware neprețuit, de neînlocuit, stocat într-un depozit Raytheon-DARPA din sud-est. Tucson.
    El i-a spus lui Lowman că daunele au fost „catastrofale” și că i-a informat deja pe CEO-ul Raytheon, Gregory Hayes, și pe directorul DARPA, Stefanie Tompkins, despre atac.
    Lowman a întrebat dacă datele despre „programul de asalt aerian fără pilot camuflat” au fost furate din depozit. Angajatul Raytheon a spus că timpul va spune și a deconectat apelul.
    Acest lucru arata ca Deep State pune la cale diverse lovituri pentru a-si indeplini scopul de a face cat mai mult rau pe ultima suta de metri, insa adevaratii patrioti, nu Palariile Albe de kk conduse de clona D.Tramp, elimina discret si eficient toate surprizele shobolanilor paduchiosi.
    Concluzia mea este ca intr-adevar KM si Deep State a pierdut razboiul asa cum s-a spus, dar parea greu de crezut. Sunt multe semne in acest sens, dar condamnarea clonei D.Tramp este de o importanta maxima pentru a concluziona ca shobolanimea paduchioasa va fi exterminata si chiar se va autoextermina.
    Articolul legat de nentelegerile drgatului Zelensky, care nu mai este presedintele Ucrainei dupa 20 Mai ’24, cu shobolanimea din SUA si din Europa, este un alt indiciu ca DERATIZAREA a inceput si prinde viteza. Cine are indoieli ca D.Tramp este clona sa ne spuna care este adevaratul D.Tramp.
    Cel din mijloc despre care se spune ca ar fi cel original, este prima clona aparuta in ’89 – avea ochii verzi-gri si parul mai blond fata de D.Trump original cu ochi albastri si parul saten spre blond.
    https://www.activenews.ro/images/articole/189680.jpg
    https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2024/05/The-many-faces-of-DJT-200×300.jpg

    ,,Juriul l-a găsit pe Trump vinovat de toate cele 34 de acuzații de infracțiuni în procesul din New York.
    Prin acest verdict, Trump devine primul fost președinte care a fost condamnat pentru o infracțiune, transmite EpochTimes. Fostul președinte Donald Trump a fost găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare de falsificare a registrelor de afaceri, un juriu format din 12 persoane dând verdictul în unanimitate pe 30 mai, după mai puțin de două zile de deliberare…’’
    https://www.activenews.ro/externe/Breaking-TRUMP-CONDAMNAT-189680

    ,, Washington Post: Lui Zelenski i s-a stricat GPS-ul. Apar noi informații despre tensiunile tot mai mari dintre Statele Unite și Ucraina, care par să fi explodat cu ocazia vizitei secretarului de stat. Zelenski se teme că, sub pretextul combaterii corupției (sună cunoscut?), administrația Biden încearcă să-i submineze puterea. Sau, mai rău, să se descotorosească de el…’’
    https://www.activenews.ro/ucraina/Washington-Post-Lui-Zelenski-i-s-a-stricat-GPS-ul-189676

  • mihăiță, iar ai uitat azi să-ți iei pastilele? 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *