Prima pagină » International » Donald Trump l-a ales pe senatorul J.D. Vance drept candidat pentru postul de vicepreședinte
Donald Trump l-a ales pe senatorul J.D. Vance drept candidat pentru postul de vicepreședinte

Donald Trump l-a ales pe senatorul J.D. Vance drept candidat pentru postul de vicepreședinte

15 iul. 2024, 23:00,
BZI.ro, în International

Fostul președinte Donald Trump, candidatul Partidului Republican la prezidențialele din SUA, l-a ales luni pe senatorul de Ohio J.D. Vance (39 de ani) drept candidat pentru postul de vicepreședinte, potrivit unui anunț pe rețeaua sa socială.

Dacă Trump va fi ales, Vance, care împlinește 40 de ani în august, va fi unul dintre cei mai tineri vicepreședinți din istorie și unul cu doar doi ani de experiență în alegeri. Dar el este o figură strâns asociată cu stilul și opiniile mișcării conservatoare și populiste a lui Trump, potrivit Wall Street Journal.

Senatorul de Ohio a devenit un lider al mișcării Make America Great Again

Senatorul de Ohio a devenit, în mai puțin de doi ani de mandat, un lider al mișcării Make America Great Again (MAGA) și este un loial al lui Donald Trump, potrivit Wall Street Journal.

Vance își datorează ascensiunea abilității de a articula principiile unei noi mișcări conservatoare. Aceasta este adesea denumită „conservatori naționali” sau „noua dreaptă” și este în favoarea granițelor bine păzite, a tarifelor, a unui stat ferm în economie și a unei retrageri a SUA de pe scena mondială.

„După o lungă deliberare și luând în considerare talentele extraordinare ale multor altora, am decis că persoana cea mai potrivită pentru a-și asuma poziția de vicepreședinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance din Marele Stat Ohio. J.D. a servit cu onoare țara noastră în corpul pușcașilor marini, a absolvit Universitatea de Stat din Ohio în doi ani, Summa Cum Laude, și este absolvent al Facultății de Drept din Yale, unde a fost redactor al Yale Law Journal și președinte al Yale Law Veterans Association. Cartea lui J.D., „Hillbilly Elegy”, a devenit un bestseller major și un film, deoarece îi susține pe bărbații și femeile muncitoare din țara noastră. J.D. a avut o carieră de succes în domeniul tehnologiei și finanțelor, iar acum, în timpul campaniei, se va concentra puternic pe oamenii pentru care a luptat cu atâta strălucire, muncitorii și fermierii americani din Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio, Minnesota și mult mai departe….”, a scris Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *