Prima pagină » International » Donald Trump îi cere lui Vladimir Putin să facă publice secrete despre Hunter Biden

Donald Trump îi cere lui Vladimir Putin să facă publice secrete despre Hunter Biden

30 mart. 2022, 11:32,
în International

Fostul președinte al SUA, Donald Trump îi cere lui Vladimir Putin să facă publice informaţii despre Hunter Biden, fiul lui Joe Biden. Informaţiile ar putea fi destul de sensibile, în contextul în care fiul președintelui SUA a fost acuzat în trecut de mai multe afaceri suspecte în Ucraina, China sau Rusia.

Vă aducem aminte faptul că la precedentele alegeri prezidențiale din SUA a fost un întreg scandal intre Donald Trump şi Joe Biden pe implicarea lui Hunter Biden în mai multe afaceri suspecte în estul Europei, inclusiv în România.

Donald Trump, cerere pentru Vladimir Putin

Donald Trump i-a cerut lui Vladimir Putin să facă publice informațiile secrete legate de Hunter Biden, dacă acestea ar exista și dacă președintele Rusiei are acces la ele. Fostul președinte american și-a făcut campanie la alegerile prezidențiale din SUA pe tema faptului că fiul lui Joe Biden a avut mai multe afaceri dezvoltate în China și Ucraina în momentul în care actualul președinte era vicepreședintele lui Barack Obama.

Ba mai mult, într-un interviu pentru un post de televiziune, Donald Trump susţine că Hunter Biden a luat milioane dolari de la soţia unui primar al Moscovei.

„Sunt mulţi bani. Ea i-a dat 3,5 milioane de dolari şi eu cred că Putin ar avea răspunsul la asta. Cred că el ar trebui să-l facă public”, a spus Trump. „Cred că noi ar trebui să cunoaştem acest răspuns”, a adăugat el, în acest interviu realizat, potrivit prezentatorilor săi, la reşedinţa din Florida a fostului preşedinte american.

Declarația a fost făcută şi în campania electorală din 2020, dar a fost negată la acel timp de Joe Biden. Ucraina a fost importantă şi după ce fostul președinte a pierdut alegerile. Donald Trump a fost anchetat de către Senatul American pentru faptul că acesta ar fi făcut presiuni în Ucraina ca să înceapă ancheta împotriva fiului candidatului la alegeri. În cele din urmă Donal Trump a fost achitat.

Donald Trump, declarații controversate despre Vladimir Putin

Incă de la începutul războiului din Ucraina, Donald Trump a făcut o serie de declarații referitoare la conflict și la adresa lui Vladimir Putin. Fostul președinte l-a considerat un ”geniu” pe Putin pentru invazia asupra Ucrainei, spunând despre acest lucru că este memorabil că liderul rus menține pacea intentând o invazie militară:

Putin a declarat o mare parte din… Ucraina… ca independentă. Oh, asta e minunat. … Am spus: „Cât de inteligent este?” Și el va intra și va fi o menținere a păcii. Aceasta este cea mai puternică forță de pace. … Am putea folosi asta la granița noastră de sud

O altă abordare a lui Donald Trump legată de războiul din Ucraina a fost în momentul în care i-a îndemnat pe militarii americani să vopsească avioanele în culorile Chinei și să bombardeze Rusia:

Specialiştii au vorbit totuşi despre faptul că fostul președinte a făcut o glumă în stilul caracteristic. Așadar, vom vedea dacă solicitarea înaintată de Donald Trump către Vladimir Putin legat de desecretizarea unor informaţii despre Hunter Biden va avea ecou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *