Prima pagină » Actualitate » Donald Trump face anunțul îngrijorător despre război: „Dacă credeți că Putin se va opri, nu e așa! Va deveni din ce în ce mai rău”

Donald Trump face anunțul îngrijorător despre război: „Dacă credeți că Putin se va opri, nu e așa! Va deveni din ce în ce mai rău”

13 mart. 2022, 15:40,
în Actualitate

Donald Trump, fostul lider SUA, susține că Ucraina se va confrunta cu o situație din ce în ce mai dificilă, afirmând în același timp, că liderul de la Kremlin nu va avea de gând să pună capăt intervențiilor militare pe teritoriul Ucrainei.

„Acest lucru ar putea duce la al treilea război mondial”, a spus Trump în timpul unui miting în statul Carolina de Sud. „ Văd ce se întâmplă. Pentru că dacă credeți că Putin se va opri, nu e așa, va deveni din ce în ce mai rău. El nu va accepta și nu avem cum să vorbim cu el”.

De asemenea, Donald Trump a făcut referire și la Joe Biden, actualul președinte SUA, specificând că Vladimir Putin nu ar fi acționat împotriva Ucrainei cu un război dacă el ar mai fi fost la putere.

„Nimeni nu a fost niciodată mai dur cu Rusia decât mine”, a spus Trump.

Conflictul dintre Rusia și Ucraina continuă să facă victime în rândul ucrainenilor după circa două săptămâni de la declanșarea rozboiului.

Civilii au fugit din calea războiului în statele vecine, estimându-se că 2,5 oameni s-au refugiat în alte țări de frica războiului și circa 2 milioane au rămas în țara lor.

Aproximativ 564 civili ucraineni și-au găsit sfârșitul în război și aproximativ 982 persoane au fost rănite în timpul conflictului, conform relatărilor ONU.

Zelenski cere și mai mult ajutor statelor lumii

Volodimir Zelenski cere în continuare ajutorul statelor din Occident. Președintele ucrainean a mărturisit, prin intermediul unui mesaj video, că Rusia nu mai are șanse să cucerească statul ucrainean, singura lor „super-putere” fiind violența și teroare pe care le induc în rândul populeției Ucrainei de două spătămâni.

„Invadatorii rușii nu ne pot cuceri. Nu au această putere. Nu au acest spirit. Se bazează doar pe violență și pe teroare.

Pe arme, pe care le dețin din plin. Dar invadatorii nu au nicio bază naturală pentru viața normală. În așa fel încât oamenii să poată fi fericiți și să viseze. Sunt incapabili să ducă o viață normală! Oriunde Rusia a intrat pe teritoriu străin, visele au fost imposibile.

Repet aliaților și prietenilor noștri: trebuie să facă mai mult pentru țara noastră, pentru ucraineni și Ucraina. Pentru că nu este doar pentru Ucraina, dar pentru toată Europa. Inamicul care țintește cu intenție orașe pașnice și ambulanțe și bombardează spitale nu se va opri la o singură țară dacă are puterea să meargă mai departe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`