Prima pagină » International » Donald Trump este tratat cu dexametazonă! Președintele american ar putea fi externat luni

Donald Trump este tratat cu dexametazonă! Președintele american ar putea fi externat luni

04 oct. 2020, 21:00,
BZI.ro, în International

Un al treilea medicament i s-a administrat președintelui Donald Trump în cadrul tratamentului pentru COVID-19, a anunțat duminică medicul Casei Albe, Sean Conley. Este vorba despre dexametazonă, un medicament steroidian, folosit de zeci de ani pentru reducerea inflamației în afecțiuni precum artrita, dar și pneumonia și alte afecțiuni respiratorii.

Dexametazona este recomandată și de OMS în tratamentul COVID, după ce studii făcute în Marea Britanie au arătat eficiența sa în a reduce rata deceselor în rândul pacienţilor cel mai grav afectaţi de COVID-19.

Până acum, președintele a primit o doză unică dintr-un medicament nou, experimental, pe bază de anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania Regeneron, și a primit deja două doze de Remdesivir, un medicament antiviral folosit în tratamentul COVID. O primă doză de dexametazonă i s-a administrat sâmbătă, iar tratamentul cu Remdesivir va continua încă trei zile (cinci doze în total).

Donald Trump este tratat cu dexametazonă! Președintele american ar putea fi externat luni

Dr. Sean Conley a declarat că starea lui Donald Trump continuă să se amelioreze, dar ca în orice boală, sunt evoluții oscilante, cu „frecvente suișuri și coborâșuri”.

Pe de altă parte, medicul lui Donald Trump a spus că președintele a avut două episoade de scădere a saturației de oxigen începând de joi și asta a determinat echipa să-l treacă pe dexametazonă. La unul dintre episoade saturația a scăzut sub 94 la sută, la celălalt a fost sub 93 la sută, iar medicul Sean Conley a recomandat, vineri dimineață, când Donald Trump a făcut și febră, ca președintele să primească oxigen suplimentar.

Cu toate acestea, președintele Donald Trump ar putea fi externat chiar luni, urmând să-și continue tratamentul la Casa Albă. În prezent, președintele are un nivel de saturație a oxigenului de 98 la sută, a precizat medicul.

Donald Trump a fost infectat cu noul coronavirus de Hope Hicks. Cine este femeia

Joi noaptea, Donald Trump a anunțat pe Twitter că atât el cât și soția sa, Melania Trump, au testat pozitiv pentru coronavirus.
Președintele Statelor Unite a hotărât să facă testul după ce consiliera sa, Hope Hicks, a testat pozitiv acum câteva zile. Hicks a călătorit recent alături de Trump, la bordul lui Air Force One, pentru prima dezbatere electorală care a avut loc între acesta și candidatul din partea democraților, Joe Biden, la președinția Statelor Unite.

Medicul de la Casa Albă, Sean Conley, a confirmat diagnosticul, spunând că președintele și Prima Doamnă ”sunt amândoi bine în acest moment și vor rămâne acasă pe perioada convanlescenței”.

Hicks nu a purtat mască în timpul în care s-a aflat alături de Trump. De altfel, în timpul dezbaterii, Trump a râs de Biden pentru că acesta a purtat, precaut, mască, în încercarea de a preveni răspândirea coronavirusului.

”O să pot masca când cred eu că e nevoie”, a spus Trump. ”El, de fiecare dat când îl văd, poartă mască”.

La dezbarea, anturajul lui Trump și-a scos masca de pe față, refuzând măștile oferite de un medic de la Clinica Cleveland, relatează Bloomberg.

Hope Hicks este cel mai tânăr director de comunicare din istoria Casei Albe. Înainte de a se alătura campaniei lui Trump din 2016, aceasta nu avea niciun fel de experiență politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *