Prima pagină » International » Donald Trump este pregătit să revină la evenimente publice, spune doctorul
Donald Trump este pregătit să revină la evenimente publice, spune doctorul

Donald Trump este pregătit să revină la evenimente publice, spune doctorul

09 oct. 2020, 08:00,
George Cristian, în International

Președintele american Donald Trump și-a finalizat tratamentul pentru Covid-19 și poate reveni la angajamentele publice în acest weekend, a spus medicul său.

Dr. Sean Conley a declarat că președintele a răspuns „extrem de bine” la medicamente și „a rămas stabil”.

Trump a spus mai târziu că probabil va efectua vineri un alt test Covid și speră să organizeze un miting în weekend.

Președintele a ieșit mai devreme din dezbaterea TV de joi, cu rivalul democrat Joe Biden.

Donald Trump a spus că „nu-mi va pierde timpul într-o dezbatere virtuală”, după ce organizatorii au spus că va trebui să aibă loc de la distanță, deoarece dl Trump a dat test pozitiv pentru coronavirus.

Care este ultimul lucru ştiut despre sănătatea lui Trump?

Într-un memoriu publicat de Casă Albă joi seară, Dr. Conley a spus că Trump nu afișează semne „care să sugereze progresul bolii”.

„Sâmbăta va fi ziua 10 de la diagnosticul de joi și, pe baza traiectoriei diagnosticelor avansate pe care echipa le desfășoară, anticipez pe deplin revenirea în siguranță a președintelui la angajamentele publice în acel moment”, a adăugat nota.

Anterior, dr. Conley a spus că, dacă starea președintelui va rămâne aceeași sau se va îmbunătăți pe tot parcursul weekendului și până luni, „vom lua cu toții acel oftat final, profund de ușurare”.

Vorbind joi târziu cu Fox News, Trump a declarat că se simte „foarte bine” și speră să organizeze un miting de campanie sâmbătă seara, posibil în Florida.

Cum s-a desfășurat desfăşurat dezbaterea

A început cu Comisia pentru dezbateri prezidențiale, anunțând că candidații vor participa la dezbaterea de la Miami din 15 octombrie „din locații separate la distanță … pentru a proteja sănătatea și siguranța tuturor celor implicați”.

Acest lucru l-a înfuriat pe președintele care, într-un interviu telefonic cu Fox Business Channel, a spus că nu este pregătit să „stea în spatele unui computer, ridicol”.

Biden a spus că președintele „s-a răzgândit în fiecare secundă”, iar echipa sa de campanie a adăugat că Trump „în mod clar nu vrea să se confrunte cu întrebările alegătorilor”.

Şefii de campanie a lui Trump au răspuns, spunând că decizia comisiei de a „ a se grăbi în apărarea lui Joe Biden” a fost „jalnică”, adăugând că dl Trump va organiza un miting în schimb la aceeași dată.

Echipa Biden a propus apoi ca dezbaterea stabilită pentru Miami, să se desfășoare pe 22 octombrie.

Acest lucru a adus un acord de principiu, cel puțin la data respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *