Prima pagină » International » Donald Trump, dispus să cheltuiască din fondurile personale pentru a câștiga alegerile: „Trebuie neapărat să câştigăm”

Donald Trump, dispus să cheltuiască din fondurile personale pentru a câștiga alegerile: „Trebuie neapărat să câştigăm”

09 sept. 2020, 13:06,
în International

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunțat că este gata să cheltuiască din fondurile personale în campania sa dacă acest lucru se va dovedi indispensabil pe ultima sută de metri, scrie Agerpres.

„Dacă va fi necesar, o voi face”, a declarat Trump, întrebat despre acest lucru de jurnalişti înainte de a se îmbarca la bordul Air Force One cu destinaţia Florida.

„Avem mult mai mulţi bani decât ultima dată pentru ultimele două luni”, a dat el asigurări.

„Dar dacă vom avea nevoie de mai mulţi, voi contribui personal cum am făcut-o cu prilejul alegerilor primare din 2016 (…), când am băgat mulţi bani”, a adăugat Trump.

„Trebuie neapărat să câştigăm”, a adăugat magnatul imobiliarelor, care a refuzat mereu să-şi publice declaraţiile de impozitare şi a cărui avere personală este înconjurată de mister. „Joe (Biden) nu are forţa, nu are capacităţile mentale” necesare, a mai afirmat miliardarul republican.

Puţin mai devreme, locatarul de la Casa Albă a apărat importantele cheltuieli angajate de echipa sa de campanie în primăvară şi la începutul verii, în pofida sondajelor în continuare nefavorabile cu opt săptămâni înainte de scrutin.

„Echipa mea de campanie a cheltuit mulţi bani la început pentru a contracara ştirile false şi dezinformarea privind modul în care am gestionat virusul chinezesc”, a postat el pe Twitter.

Melania Trump, discurs istoric despre soţul ei

Într-un discurs la Convenția Națională Republicană, prima doamnă Melania Trump a prezentat faptul că președintele Trump este hotărât să muncească din greu pentru a îmbunătăți țara într-un al doilea mandat.

În discursul care a durat timp de 25 de minute, ea s-a adresat direct şi a explicat două dintre cele mai mari crize politice cu care se confruntă soțul ei, în timp ce el face campanii pentru un al doilea mandat – pandemia coronavirusului și protestele împotriva brutalității poliției și discriminării rasiale.

Melania Trump și-a început cel mai lung discurs ca primă doamnă, exprimând simpatie pentru persoanele care și-au pierdut persoanele dragi față de COVID-19 sau suferă de virus, recunoscând că „multe persoane sunt neliniștite”. Acest lucru a fost în contrast cu mulți alți vorbitori ai convenției, care au dus pasul epidemiei sau au încercat să pună criza în trecut.

Donald Trump anunță o ”decuplare” a Statelor Unite de China: ”Dacă nu vom mai face afaceri cu ei, nu vom mai pierde miliarde de dolari”

Luni, 7 septembrie 2020, președintele american anunță o decuplare a Statelor Unite față de China, și anume o separare a economiei dintre cele două state. De asemenea, acesta a anunțat că SUA nu va avea de suferit din punct de vedere financiar, dacă cele două țări vor întrerupe afacerile.

”Când menţionaţi cuvântul decuplare este un cuvânt interesant”, a afirmat Trump într-o conferinţă de presă la Casa Albă, informează.

”Pierdem miliarde de dolari şi dacă nu vom mai face afaceri cu ei, nu vom mai pierde miliarde de dolari. Se numeşte decuplare, puteţi începe să vă gândiţi la acest lucru”, a spus Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *