Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a afirmat faptul că războiul din Irak dus de americani a fost o greşeală enormă. Ba mai mult, americanii ar fi știut de la început că în țară nu sunt arme de distrugere în masă.
Vă mai aducem aminte faptul că recent americanii s-au retras din Afganistan unde au purtat un război care a costat tot trilioane de dolari.
Donald Trump consideră că invazia din Irak a fost o greşeală
Într-un interviu avut acum ceva timp, Donald Trump și-a exprimat frustrarea asupra faptului că americanii au intrat în Irak. Potrivit fostului președinte, administrația Bush știa de faptul că în statul menţionat anterior nu existau arme de distrugere în masă. Războiul din Irak i-a costat pe americani trilioane de dolari, dar și mii de vieți. Războiul a destabilizat întreg Orientul Mijlociu:
”Evident că războiul din Iraq a fost o mare greșeală. Am cheltuit 2 trilioane de dolari și mii de vieți. Ba mai mult, Iranul a pus mâna pe Irak, cu a doua cea mai mare rezervă de petrol din lume. Evident că a fost o greșeală. Deci, George Bush a greşit. Da, putem greşi, dar asta a fost o frumusețe. Nu trebuia să fim vreodată în Iraq. Am destabilizat Orientul Mijlociu. Poţi să spui cum vrei, dar îţi spun că ei au mințit. Au spus că sunt arme de distrugere în masă. Nu au fost, iar ei au știut acest lucru. Nu au fost arme de distrugere în masă” afirma Donald Trump.
În schimb, revenind la faimoasa retragere din Afganistan, este bine de menţionat că americanii s-au retras după zeci de ani, iar acest lucru a dus la revenirea talibanilor la putere. În acest fel, presupusul proces de ”democratizare” a statului mulsulman a fost un real eșec. Vă mai amintim faptul că americanii au lăsat în urmă sute de mii de echipamente care au început să fie folosite de talibanii care au ocupat rând pe rând toate teritoriile din Afganistan.
Joe Biden, unul dintre cei mai slabi lideri din SUA, în cădere liberă în sondaje
Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA la o mică diferență față de Donald Trump. Procesul de alegeri a fost unul extrem de controversat existând mai multe suspiciuni de fraudă. La aproximativ 2 ani de la alegeri, Joe Biden pare să devină unul dintre cei mai slabi lideri din SUA. Sondajele îl arată pe președintele în exercițiu la un minim al gradului de încredere.
Gradul de aprobare al președintelui Joe Biden a atins un nou minim, cu mai puțin de 40% aprobând acum performanța lui la locul de muncă, arată un nou sondaj Associated Press-NORC , în timp ce chiar și democrații au o viziune mai slabă asupra președintelui în timp ce SUA se luptă cu probleme precum inflația, războiul din Ucraina, pandemia de Covid-19 și deficitul de lapte praf pentru copii. Sondajul a constatat că Biden are doar un rating de aprobare de 39%, care este cel mai scăzut rating de aprobare al președinției sale de până acum, în scădere de la 45% la mijlocul lunii aprilie și 63% în urmă cu un an, precizează Forbes.
Cel mai scăzut rating anterior de aprobare al lui Biden a fost în ianuarie , când AP a constatat că 43% sunt aprobate de președinția să la un an după inaugurarea să.
AP observă că aprobarea lui Biden cu democrații este mult mai mică acum decât era în 2021, când a avut întotdeauna un rating de aprobare de cel puțin 82% în rândul propriului său partid. Două treimi dintre respondenți dezaprobă modul în care Biden a gestionat economia și doar 38% aprobă slujba lui în domeniul imigrației.
Donald Trump a afirmat recent, în afară de invazia din Irak, faptul că SUA traversează cea mai neagră perioadă din istorie. Fostul președinte i-a cerut lui Vladimir Putin să facă publice secretele pe care le deține împotriva lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden.