Prima pagină » International » Donald Trump confirmă atacul iminent: „Israelul va fi atacat în seara asta”
Donald Trump confirmă atacul iminent: „Israelul va fi atacat în seara asta”

Donald Trump confirmă atacul iminent: „Israelul va fi atacat în seara asta”

05 aug. 2024, 23:20,
în International

Donald Trump reacționează la tensiunile din Orientul Mijlociu și declară că, din informațiile pe care le are, Iranul va ataca Israel în această seară.

„Aud că va fi un atac al Iranului în seara asta. Israelul va fi atacat în seara asta, vă spun chiar acum. Aud asta prin aceleași surse”, a spus candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA în 2024, Donald Trump, la un eveniment electoral.

După ce a subliniat că aude știri pe această temă și că nu are „informații secrete” despre un atac iminent, el a adăugat: „Dacă aș fi președinte, nimeni nu ar vorbi despre acel cuvânt (n.r. atac) pentru că nu s-ar întâmpla, 100%”.

Guvernul israelian ar putea fi mutat într-un buncăr subteran

Criza din Orientul Mijlociu escaladează iar un atac iranian asupra Israelului ar putea surveni în orice moment. Guvernul din Israel ar putea fi mutat într-un buncăr subteran din Ierusalim. Anunțul a fost făcut luni de un purtător de cuvânt al guvernului israelian. Decizia ar putea fi luată în contextul crizei din Orientul Mijlociu, notează Mediafax.

Israelul nu a exclus varianta privind trimiterea guvernului într-un buncăr de comandă care se află sub dealurile Ierusalimului, din cauza pericolului unor atacuri din partea Iranului și Hezbollah.

Un purtător de cuvânt al guvernului israelian a fost întrebat luni dacă biroul prim-ministrului a activat buncărul pe fondul tensiunilor tot mai mari din Orientul Mijlociu.

„Ca orice guvern responsabil din lume, Israelul are proceduri pentru a proteja guvernul țării în momente de dificultate. Israelul, desigur, nu este diferit și avem aceste lucruri în vigoare de mulți ani”, a spus David Mencer, potrivit Sky News.

Buncărul, cunoscut sub numele de Centrul Național de Management, a fost construit după încheierea celui de-al doilea război din Liban în 2006. În clădirea care are capacitatea de a rezista la numeroase atacuri pot intra sute de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *