Prima pagină » International » Donald Trump cere guvernatorilor să deschidă bisericile și lăcașurile de închinare: „Sunt locuri esențiale, care asigură servicii esențiale”

Donald Trump cere guvernatorilor să deschidă bisericile și lăcașurile de închinare: „Sunt locuri esențiale, care asigură servicii esențiale”

13 oct. 2020, 23:15,
Bianca Rebegea în International

Marți, 13 octombrie 2020, președintele american, Donald Trump, a dat o declarație surprinzătoare, în care a făcut un apel la adresa guvernatorilor și le-a cerut deschiderea lăcașurilor de cult. Președintele Statelor Unite consideră că bisericile și lăcașurile de închinare reprezintă locuri esențiale, mai ales în această perioadă grea prin care trece umanitatea.

„Astăzi, identific lăcașurile de închinare, bisericile, sinagogile și moscheile ca locuri esențiale, care asigură servicii esențiale. Unii guvernatori au considerat esențiale magazinele de băuturi alcoolice și clinicile de avort, dar au lăsat în afară bisericile și alte lăcașuri de închinare. Nu este corect. Astfel că voi îndrepta această nedreptate și declar lăcașurile de închinare esențiale. Cer guvernatorilor să permită bisericilor și lăcașurilor noastre de închinare să se deschidă chiar acum.”, a declarat Donald Trump.

Rămâne de văzut dacă și guvernatorii României vor asculta vorbele președintelui american, fiindcă așa cum bine se știe, pelerinajele au fost interzise.

Astfel că, Premierul României, Ludovic Orban, a transmis luni, 12 octombrie 2020, faptul că pelerinajul de la Sfântul Dumitru din București nu va putea fi organizat în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, la fel cum s-a întâmplat și în cazul pelerinajului de la Sfânta Parascheva de la Iași.

Pelerinajul de la Sfântul Dumitru din București nu se va organiza. Anunţul premierului Ludovic Orban

Pelerinajul de la Sfântul Dumitru din București nu se va putea ține. Sunt un om credincios și respect biserica, dar riscul e foarte mare. Foarte mulți credincioși care participă sunt în vârstă și sunt expuși la virus. Riscul de răspândire există, atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi. Sunnt anumite lucruri care pun viața credincioșilor în pericol. Sunt sigur că și la nivelul BOR există înțelegere, dar și în rândul credincioșilor”, a spus Ludovic Orban în fața jurnaliștilor.

Pelerinaj la Cuvioasa Paraschiva! Cum se prezintă situaţia în zona Mitropoliei Iaşi

Pelerinajul de la Sfânta Parascheva a fost anulat, de către autorităţile centrale, în acest an. La moaştele ocrotitoarei Moldovei se pot închina doar persoanele care au domiciliul în municipiul Iaşi, conform aceleiaşi decizii.

În aceste momente, cei care doresc să se închine la Cuv. Parascheva aşteaptă câteva zeci de minute. La rândul de intrare în Mitropolie sunt doar câteva zeci de persoane, mult mai mic comparativ cu anii trecuţi.

Puţini oameni la pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva

Deși din punct de vedere meteorologic, vremea este una ideală pentru a face deplasări, în aceste momente, la pelerinajul de la Cuvioasa Parascheva sunt foarte puţine persoane. Autorităţile centrale au interzis accestul persoanelor care nu au reşedinţa în municipiul Iaşi, iar din aceste considerente, pelerinii nu au mai venit în acest an în Iaşi.

Măsurile sanitare sunt respectate cu stricteţe existând distanţarea fizică, iar persoanele care vor să intre în biserică au asupra lor măştile de protecţie.

La intrarea în curtea Mitropoliei stau jandarmii

Autoritățile au decis ca la racla Sfintei Parascheva să ajungă doar credincioșii care sunt din municipiul Iași. Astfel, orice persoană care nu este din municipiul Iași, nu are ce căuta la raclă. Această decizie i-a revoltat pe credincioși. Jandarmii care au înconjurat Mitropolia au în acest an, poate, cea mai grea misiune. Trebuie să le explice credincioșilor că nu se pot apropia de Moaștele Sfintei Parascheva. Încă de la primele ore ale dimineții zilei de 9 octombrie, oamenii au îceput să se revolte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`