Donald Trump ar putea să revină la Casa Albă în 2024 pentru a putea face din SUA o „ţară de succes”

04 nov. 2022, 10:54
BZI.ro, în International

În cadrul unei întruniri publice desfăşurate în statul Iowa de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, fostul preşedinte al SUA, a făcut o serie de precizări referitoare la o posibilă candidatura a sa. Trump a afirmat că ar putea să revină la Casa Alba în anul 2024.

Cea mai aşteptata veste a fost făcută public în cadrul unui miting de fostul preşedinte american donald Trump. Potrivit BBC, evenimentul a fost primul din rândul celor 5 campanii la care Trump va participa în zilele următoare. Campaniile vizează candidaţii republicani la alegerile intermediare.

Donald Trump ar putea să revină la Casa Albă

Întrebat în cadrul mitingului ce a avut loc în statul Iowa dacă ar putea să revină la conducerea Casei Albe, fostul preşedinte american a declarat că acest lucru ar fi foarte probabil. Tot el a atenţionat publicul să fie pregătit pentru ceea ce va urma.

„Pregătiți-vă, asta este tot ce vă spun, foarte curând. Pregătiți-vă. Și acum, pentru a face țara noastră de succes, sigură și glorioasă, o voi face foarte, foarte, foarte probabil din nou”, a declarat fostul preşedinte american Donald Trump.

Fostul om politic a declarat că va înainta cea de a treia candidatură a sa în decursul acestie luni la Casa Albă. Cu toate acestea, important de precizat este că Donald Trump se află în momentul de față sub investigaţiile Departamentului de Justiție din cauza unor acte clasificate pe care acesta le-ar fi luat din interiorul Casei Albe.

FBI a descins la reședința lui Donald Trump

Ținem să vă reamintim că în luna august a acestui an, agenții de la FBI au făcut mai multe percheziții la reședința fostului președinte american, Donald Trump. Potrivit acestora, înaltul om politic ar fi luat 184 de documente clasificate din interirorul Casei Albe.

„184 de documente unice cu marcaje de secretizare, printre care 67 de documente marcate CONFIDENȚIAL, 92 de documente marcate SECRET și alte 25 de documente marcate TOP SECRET”, au declarat cei de la Biroul Federal de Investigații.

În urma acțiunilor înaintate atât de cei de la FBI, cât și de cei de la Departamentul de Justiție, Donald Trump a decis să dea în judecată organele legii. Fostul preşedinte nu s-a oprit doar la acest lucru ci a înaintat şi o solicitare de sistare a procesului aflat în decurs. Reşedinţa la care au avut loc percheziţiile este chiar cea din Mar-a-Lago.

Neavând încredere în procedurle prin care cei de la FBI vor transporta şi depozita documentele clasificate, echipa juridică a preşedintelui a solicitat la acea vreme să fie numit un avocat care să meargă la faţa locului şi să supravegheze actele ridicate din casa lui Donald Trump. Numărul dosarelor preluate de la reşedinţa omului politic se ridică la unsprezece.

În ciuda acestor evenimente neplăcute ce au avut loc în acest an, Donald Trump ar putea să revină la Casa Albă în 2024. Informația a fost făcută publică chiar de înaltul om politic în cadrul mitingului ce a avut loc în statul Iowa. Potrivit acestuia, fostul președinte american ar putea face din SUA o „ţară de succes”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *