Prima pagină » International » Donald Trump ar putea interzice aplicația Tik Tok. Care este motivul pentru care ar putea decide acest lucru
Donald Trump ar putea interzice aplicația Tik Tok. Care este motivul pentru care ar putea decide acest lucru

Donald Trump ar putea interzice aplicația Tik Tok. Care este motivul pentru care ar putea decide acest lucru

08 iul. 2020, 23:18,
George Cristian, în International

Donald Trump ar putea interzice aplicația Tik Tok. Care este motivul pentru care ar putea decide acest lucru. În cursul zilei de marți, președintele american Donald Trump a menționat că urmează să analizeze posibilitatea interzicerii aplicației Tik Tok, cu apartenență din China, în contextul puternicelor tensiuni dintre Beijing și Washington.

Donald Trump ar putea interzice aplicația Tik Tok. Declarațiile lui Donald Trump cu privire la aplicația chineză Tik Tok

Donald Trump a declarat că este un lucru pe care îl analizează și că ”este o piață enormă”, dar fără a introduce alte mențiuni, arătând totuși că se află în analiză o multitudine de opțiuni. Nu este prima oară când președintele american denunță atitudinea Chinei în fața pandemiei de coronavirus și pune în discuție că situația în care a ajuns țara noastră, dar și întreaga lume este din vina Chinei.

TikTok, o aplicație cu notorietate în viața tinerilor, fiindcă prezintă videoclipuri ce au la bază umorul, dansul și muzica, face parte din grupul chinez ByteDance și prezintă aproape un miliarde de utilizatori mondial. Tik Tok este acea aplicație care permite utilizatorilor să realizeze, dar și să vizioneze clipuri video cu o durată de 15 secunde. Aceste videoclipuri au pe fundal fragmente din piese muzicale cunoscute și mai puțin cunoscute, iar persoanele care apar în aceste clipuri video, cântă ori dansează.

Mike Pompeo, șeful diplomației americane, împarte aceleași păreri cu Donald Trump.

Mike Pompeo, șeful diplomației americane, este de aceeași părere cu Donald Trump, care declară anterior că Washingtonul a pus în discuție ideea de a interzice un număr mare de aplicații chineze, printre care se află și TikTok, din cauza existenței unei suspicini de spionaj. De multe ori, platforma s-a aflat în sitruația de a nega legăturile cu statul chinez.

Purtător de cuvânt al grupului ByteDance răstoarnă acuzațiile

Un purtător de cuvânt al grupului ByteDance afirmă că cel ce conduce TikTok este un director american, ce are mulți angajați în SUA. De asemenea, acesta a adăugat că nu a furnizat niciodată date despre cei ce folosesc aplicația guvernului chinez și nu ar face acest lucru nici dacă li s-ar cere. În acestă situație s-a aflat și India, însă acest stat a interzis deja faimoasa aplicație TikTok, dar și alte 58 de aplicații. Statul indian a motivat această decizie prin faptul că aceste aplicații pot aduce prejudicii suveranității și integrității indiene.

India este una dintre țările cu o piață uriașă pentru TikTok, deoarece numai în luna aprilie a acestui an 30% dintre cele 2 miliarde de descărcări provin din această țară. Cu toate acestea, reprezentanții aplicației au oferit un răspuns prin Twitter, răspuns dat de către Nikhil Gandhi, care este liderul diviziei indiene a TikTok și care neagă faptul că aplicația ar putea oferi informații ale utilizatorilor guvernului de la Beijing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *