Prima pagină » Actualitate » Donald Trump anchetat în legătură revolta de la Capitoliu. Ies noi detalii la iveală

Donald Trump anchetat în legătură revolta de la Capitoliu. Ies noi detalii la iveală

22 iul. 2022, 08:41,
BZI.ro, în Actualitate

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a urmărit revolta din Capitolul de anul trecut la TV la Casa Albă, ignorându-și asistenții care „l-au implorat” să condamne acțiune. Acest lucru a fost dezvăluit în urma anchetei făcută de Congresul SUA.

Atacul asupra Capitoliului din SUA a izbucnit după ce Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale. Susținătorii au încercat să împiedice numirea lui Joe Biden pe funcția de președinte al SUA, iar acest lucru a dus la confruntări între civili și forțele de ordine.

Donald Trump, anchetat asupra revoltei de la Capitoliu

Donald Trump este anchetat în legătură cu revolta și cu atacul de la Capitoliu. Un republican a afirmat faptul că președintele de la acea vreme a ales să nu acționeze în momentul în care a văzut asaltul asupra Capitoliului. „A ales să nu acționeze”, a spus Adam Kinzinger, unul dintre cei doi republicani din comitetul condus de democrați.

Donald Trump nu a apelat nici măcar personalului de aplicare a legii sau de securitate națională. El a fost motivat de „dorința lui egoistă de a rămâne la putere”, a susținut ancheta. În atacul de la Capitoliu au murit patru persoane.

Joi seara, comisia restrânsă a Camerei Reprezentanților a folosit cea de-a opta audiere a verii pentru a trasa o cronologie a activităților lui Trump în 187 de minute, pe 6 ianuarie 2021, în timp ce o mulțime de susținători ai săi a percheziționat Congresul.

Panelul încearcă să construiască un caz conform căruia Trump, un republican, a acționat ilegal în încercarea de a-și anula înfrângerea de către Joe Biden, un democrat, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. Domnul Trump, care a sugerat că ar putea candida din nou la președinție în 2024, a respins ancheta drept o „curte cangur” menită să distragă atenția americanilor de la „dezastrul” guvernării democratice.

Joe Biden pierde foarte mult electorat

Procesul lui Donald Trump poate fi văzut şi din perspectiva democraților de a mai recupera din electoratul pierdut de Joe Biden. Pe fondul celei mai mari inflații din ultimele patru decenii, gradul de aprobare al lui Biden a scăzut la cel mai scăzut nivel al oricărui titular al Casei Albe în epoca modernă în această etapă a președinției.

La audiere s-a spus că fostul președinte Trump a urmărit reportajul revoltei de la Fox News în sala de mese privată de la Casa Albă timp de mai bine de două ore și jumătate.

Elaine Luria, un democrat din Virginia din comitet, a declarat: „Președintele Trump s-a așezat la masa lui și a urmărit atacul la televizor, în timp ce cei mai înalți angajați, cei mai apropiați consilieri și membrii familiei l-au rugat să facă ceea ce se așteaptă de la orice președinte american. „

Un fost angajat al securității naționale a Casei Albe, a cărui voce a fost ascunsă pentru a-și ascunde identitatea, a declarat că oficialii din conacul executivului sunt „în stare de șoc” din cauza a ceea ce se petrecea la Capitoliu.

Comitetul a jucat, de asemenea, părți dintr-o mărturie filmată a fostului consilier al Casei Albe a lui Trump, Pat Cipollone, care a spus că a insistat pentru o declarație fermă din partea președintelui care condamnă atacul. Donald Trump a mai fost anchetat în trecut pentru mai multe fapte. Totuși, fostul președinte își păstrează trendul crescător în preferințele americanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *