Prima pagină » International » Donald Trump a părăsit Mar-a-Lago și se îndreaptă spre New York. Avocatul lui se așteaptă la un proces „nedureros și elegant”
Donald Trump a părăsit Mar-a-Lago și se îndreaptă spre New York. Avocatul lui se așteaptă la un proces „nedureros și elegant”

Donald Trump a părăsit Mar-a-Lago și se îndreaptă spre New York. Avocatul lui se așteaptă la un proces „nedureros și elegant”

03 apr. 2023, 22:22,
în International

Donald Trump și-a părăsit locuința din Florida, Mar-a-Lago, pentru a zbura la New York, în așteptarea judecării sale în care este primul președinte acuzat vreodată penal.

Se așteaptă ca lui Trump să i se ia fotografia și amprentele digitale, să i se citească acuzațiile formale și apoi să pledeze nevinovat „tare și mândru”, a declarat duminică avocatul său Joe Tacopina pentru „State of the Union” de la CNN.

Trump a negat faptele

Dar detaliile nu au fost stabilite, deoarece Serviciul Secret îl va însoți pe Trump, a spus el. Martorii din fața marelui juriu au descris plățile în bani pe care Trump le-a  plătit fostului avocat Michael Cohen pentru a reduce la tăcere două femei care au susținut că au întreținut relații sexuale cu Trump înainte de alegerile din 2016.

Experții juridici se așteaptă la o combinație de acuzații de contravenție care pretind falsificarea înregistrărilor comerciale cu privire la plăți, combinată cu o infracțiune, cum ar fi încălcarea finanțării campaniei. Dar Trump a negat faptele, iar Tacopina a spus că nu există documente privind înregistrările false ale afacerilor.

Avocatul lui Trump se așteaptă la un proces „nedureros și elegant”

Tacopina a spus că a participat la sute de procese de judecată, dar că nu a mai fost niciodată implicat Serviciul Secret. El nu se așteaptă să facă argumente juridice detaliate, deoarece acuzațiile vor fi proaspăt dezvăluite.

„Sperăm că acest lucru va fi cât se poate de nedureros și de elegant”, a spus Tacopina.

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, va explica acuzațiile în detaliu, dar experții juridici nu se așteaptă ca toate dovezile să fie dezvăluite.

Trump l-a criticat pe judecătorul interimar al Curții Supreme Juan Merchan, care a supravegheat cazul împotriva Organizației Trump. Dar Tacopina a spus că nu are nicio problemă cu Merchan.

„Nu am niciun motiv să cred că judecătorul este părtinitor”, a spus Tacopina.

Cyrus Vance Jr., fostul procuror districtual din Manhattan, a declarat pentru „Meet the Press” de la NBC că judecătorul va căuta un control ferm asupra cazului.

„Va dori să stabilească o dată fermă pentru proces. Va dori să mențină un control ferm asupra tuturor părților”, a spus Vance.

Acest lucru s-ar putea duce la niște crize între părți și instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *