Prima pagină » International » Donald Trump a ajuns la Washington. Va fi inculpat a treia oară – UPDATE: Fostul președinte a pledat nevinovat
Donald Trump a ajuns la Washington. Va fi inculpat a treia oară - UPDATE: Fostul președinte a pledat nevinovat

Donald Trump a ajuns la Washington. Va fi inculpat a treia oară – UPDATE: Fostul președinte a pledat nevinovat

03 aug. 2023, 22:20,
în International

Fostul președinte Donald Trump urmează să fie trimis în judecată joi după-amiază la un tribunal federal din Washington, D.C., sub acuzația legată de presupusele sale încercări de a anula rezultatele alegerilor din 2020, prima sa apariție în cel mai recent caz introdus de avocatul special Jack Smith.

UPDATE 5: Procurorii convin asupra condițiilor pentru eliberare

Atât procurorii, cât și apărarea au fost de acord cu condițiile eliberării fostului președinte în așteptarea judecății. Trump nu poate încălca legea federală, trebuie să se prezinte în instanță după cum este necesar și să semneze o garanție de înfățișare. De asemenea, nu are voie să comunice despre faptele cauzei cuiva despre care știe că este martor, decât prin intermediul avocaților.

Judecătorul i-a amintit, de asemenea, lui Trump că este o crimă să intimideze un jurat, să mituiască pe oricine sau să obstrucționeze administrarea justiției, o declarație standard într-un caz penal. Întrebat dacă a înțeles, Trump a răspuns că a înțeles.

UPDATE 4: Trump pledează nevinovat

Trump a stat la capătul mesei apărării în timp ce avocatul său John Lauro urca pe podium.

Trump a spus că a pledat „nevinovat”.

UPDATE 3: Lui Trump i se citesc drepturile și aud în mod oficial acuzațiile

Judecătorul a citit cele patru acuzații și potențialele pedepse cu care se confruntă Trump, inclusiv pedeapsa maximă de 20 de ani pentru acuzația de conspirație în vederea obstrucționării unei proceduri oficiale și obstrucționarea unei proceduri oficiale.

Trump s-a uitat la judecător în timp ce ea a citit încet acuzațiile și potențialele sancțiuni.

Judecătorul i-a citit lui Trump drepturile, inclusiv dreptul său de a rămâne tăcut și dreptul la un avocat. El a răspuns că „da”, a înțeles.

UPDATE 2: Judecătorul intră în sala de judecată pe măsură ce începe procesul.

Magistratul judecător Moxila Upadhyaya a intrat în sala de judecată la aproximativ 20 de minute după sosirea lui Trump.

Grefierul a anunțat numele cazului — Statele Unite ale Americii v. Donald J. Trump — iar fostul președinte s-a ridicat, a ridicat mâna și a depus jurământul.

Trump este la dreapta lui Upadhyaya, iar procurorii sunt așezați în stânga.

Înainte ca judecătorul să intre, Trump a fost flancat de avocații săi, discutând în primul rând cu Todd Blanche.

UPDATE 1: Trump ajunge în sala de judecată.

Trump a ajuns în sala de judecată în timp ce procesul se pregătea să înceapă. Se apropie încet de masa acuzării și se așeză. El este acum așezat între avocații săi, John Lauro, în stânga sa și Todd Blanche, în dreapta.

Vorbea cu avocații săi și, uneori, se uita prin cameră, la galerie, cu mâinile împreunate.

Un rechizitoriu istoric care îl acuză pe Trump de patru infracțiuni

Un mare juriu federal care a adunat dovezi în ancheta lui Smith a aprobat marți un rechizitoriu istoric care îl acuză pe Trump de patru infracțiuni:

Conspirație pentru fraudarea Statelor Unite;

Conspirație pentru a obstrucționa o procedură oficială;

Obstrucționarea și încercarea de a obstrucționa o procedură oficială;

Conspirație împotriva drepturilor.

Rechizitoriul de 45 de pagini îl acuză pe Trump și pe șase co-conspiratori

Rechizitoriul de 45 de pagini îl acuză pe Trump și șase co-conspiratori că urmăresc mai multe scheme de blocare a transferului de putere către Joe Biden după ce Trump a pierdut alegerile din 2020, culminând cu atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului.

Rechizitoriul susține că Trump știa că afirmațiile sale de fraudă pe scară largă a alegătorilor sunt false, dar „le-a repetat și difuzat pe scară largă oricum – pentru a face ca afirmațiile sale false, cu bună știință, să pară legitime, pentru a crea o atmosferă națională intensă de neîncredere și furie și pentru a eroda încrederea publicului în administrarea alegeri”.

Trump a denunțat ancheta lui Smith ca fiind motivată politic și neagă orice faptă greșită. Se așteaptă să pledeze nevinovat atunci când va apărea la Tribunalul Districtual din Washington.

Aceasta este a treia acuzare a lui Trump în patru luni. În aprilie, el a fost audiat la New York pentru acuzații de stat legate de o presupusă plată către un star de film pentru adulți în 2016. În iunie, el a apărut în instanța din Miami pentru a se confrunta cu acuzații federale în ancheta paralelă a lui Smith asupra lui cu privire la manipularea documentelor clasificate găsite în staţiunea sa Mar-a-Lago. El a pledat nevinovat și în acele cazuri.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`